Trias: ?La prioritat és fer que Barcelona funcioni, incentivar el creixement i millorar el benestar dels ciutadans? : Servei de Premsa

Trias: ?La prioritat és fer que Barcelona funcioni, incentivar el creixement i millorar el benestar dels ciutadans?

25/05/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

En la sessió de control al Govern municipal, l´alcalde de Barcelona ha donat resposta a les preguntes formulades pels grups municipals de l´oposició, en el Plenari del Consell Municipal.

Pregunta del PSC sobre les polítiques pressupostàries dels governs de Catalunya i l´Estat i el seu impacte a Barcelona. L´alcalde, Xavier Trias, ha respost que des de l´Ajuntament s´actuarà amb ?responsabilitat?, sabent la situació en què es troben les administracions, ?catastròfica? en el cas de la Generalitat. Trias ha explicat que l´Ajuntament actuarà amb ?prudència de no gastar el que no tenim, però també exigència amb les administracions?. ?Que nosaltres complim?, ha dit, ?no vol dir que els altres es repengin en nosaltres?. Trias ha afirmat també ?no ens en sortirem? si Catalunya i Barcelona no tenen un sistema de finançament més just, i ha reclamat que la ciutat participi de la riquesa que genera, ?no pot ser no tinguem retorn de les activitats econòmiques importants de la ciutat?.

Pregunta del PP sobre els canvis que ha experimentat la ciutat en l´últim any. L´alcalde ha recordat que es va presentar a les eleccions ?sense enganyar a ningú, prometent un canvi tranquil?. Xavier Trias ha dit que aquest canvi té en compte les experiències anteriors, quan són bones, i que el canvi és avançar buscant també la col·laboració. L´alcalde ha fet una llarga llista de canvis. El primer que ha citat ha estat ?generar confiança i credibilitat?, fet que ha sigut possible gràcies al pressupost, reconeixent el vot afirmatiu del PP. Altres canvis que ha destacant ha estat la reducció de la despesa supèrflua, la millora de la seguretat i la neteja, la taula Barcelona Creixement per a la reactivació de l´economia, la capitalitat de mòbil (ha reconegut l´aportació de l´anterior Govern), el reforç de les polítiques socials, l´aposta metropolitana, l´exercici de la capitalitat de Catalunya i l´impuls de la marca Barcelona, entre altres.

Pregunta d´ICV-EUiA sobre les deu principals prioritats de l´alcalde per la ciutat. L´alcalde ha citat les deu principals prioritats, que són: fer que Barcelona funcioni; incentivar el creixement econòmic; millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones; millorar la seguretat, la mobilitat i la convivència; millorar el manteniment de la ciutat; simplificació administrativa; aposta per la col·laboració públic-privada; aposta logística i nous sectors estratègics a escala metropolitana; Barcelona capital de Catalunya, de la catalanitat i potenciar la Marca Barcelona. Trias ha lamentat el discurs de ICV-EUiA per no voler veure la possibilitat de creació de riquesa i ocupació en àmbits com l´ajut als emprenedors, la creativitat, la cultura o les Smart Cities, ?tot això ajuda a crear riquesa i ocupació, també les empreses que venen de fora i veuen una oportunitat en establir-se a la ciutat?.

Pregunta d´UpB sobre la nova xarxa de bus que s´implantarà a Barcelona. L´alcalde s´ha mostrat convençut que la implantació progressiva de la nova xarxa de bus a partir del mes d´octubre serà ?un gran èxit a la ciutat?, i ha explicat que aquest canvi ?el farem a fons, però amb prudència?. Ha recordat que el Bicing és un servei d´èxit, però que, en canvi, va començar malament, i ha dit que el principal repte per la implantació de la nova xarxa de bus ?és fer-ho bé?. En aquest sentit, ha demanat la col·laboració de tots els grups municipals, atès que tots s´han mostrat a favor del nou sistema, i ha reconegut l´aportació d´ERC, que va ser el grup que va plantejar la proposta fa dos anys i mig.





Paraules clau