L´alcalde Trias reclama a Espanya una aposta clara per la solvència, credibilitat i projecció de Barcelona per reprendre el camí de la recuperació econòmica : Servei de Premsa

L´alcalde Trias reclama a Espanya una aposta clara per la solvència, credibilitat i projecció de Barcelona per reprendre el camí de la recuperació econòmica

30/05/2012



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha protagonitzat aquest matí una nova sessió de ?Los desayunos informativos? d´Europa Press, que l´agència de notícies estatal organitza a Madrid i que avui ha tingut com a escenari l´Hotel Intercontinental. Davant un auditori de més de 130 persones, l´Alcalde Trias ha exposat la situació actual que viu Barcelona, i com encara l´Ajuntament les seves polítiques per fer front a la greu crisi econòmica i el seu impacte social.
Trias ha exposat que ?els temps que vivim ens exigeixen a tots els màxim sentit de la responsabilitat i del rigor, i des de les administracions hem de sumar esforços per establir el més aviat possible mesures pragmàtiques i consensuades, justes i raonables, que ens permetin sortir del túnel en el que estem immersos?. ?I ho hem de fer oferint atenció social preferent a les persones que més ho necessiten?. L´alcalde ha exposat la ?vocació de Barcelona de convertir-se en la punta de llança de la recuperació econòmica de Catalunya i de tot l´Estat?, a partir de l´impuls d´un nou model productiu ?que es basi en la cultura, el coneixement, la creativitat, la innovació i el benestar, i que tingui com a eix principal les persones i la millora de la seva qualitat de vida?.
Xavier Trias ha defensat “prioritzar, que és el que estem fent a Barcelona?. Trias ha assegurat que en el darrer any i des de l´arribada del Govern que ell encapçala a l´Ajuntament, ?Barcelona s´ha hagut d´estrènyer el cinturó; hem fet un esforç molt important per fixar uns criteris de comptabilitat rigorosos, i hem pressupostat amb molta prudència; hem posat fi a despeses innecessàries i posat en marxa un ambiciós procés de simplificació administrativa que ens ha fet guanyar amb eficiència i agilitar processos fins al punt que avui estem pagant a 30 dies als nostre proveïdors?. D´aquesta manera, l´Ajuntament de Barcelona ha aconseguit incrementar la seva capacitat d´estalvi i plantejar-se fer dèficit zero en aquest exercici del 2012; és un dels pocs ajuntaments de l´Estat que no s´ha hagut d´acollir a les ajudes del ministeri d´Hisenda per fer front als seus pagaments; i també és un dels poquíssims ajuntaments d´Espanya que estalvia i al mateix temps amplia les partides pressupostàries destinades a polítiques socials, alhora que es pot plantejar fer inversions, per valor de 1.900 milions d´euros els pròxims tres anys, sense endeutar-se.
Trias ha explicat que els diners que l´ajuntament dedicarà enguany a l´atenció socials de les persones més vulnerables creix en un 8 % respecte a l´any 2011. ?Els serveis de teleassistència estan arribant a més gent, s´han doblat els serveis d´atenció domiciliària i s´ha duplicat el pressupost dedicat a emergències socials; la ciutat dóna cobertura a tota la demanda de beques-menjador com a mesura de suport a les famílies; pel pròxim curs s´amplien en 900 les places d´escola bressol; s´obren centres per a la gent gran; i la política d´habitatge social segueix en marxa: s´ha construït 1.154 vivendes protegides noves i se´n construeixen mil més?, ha dit l´alcalde, que ha destacat que ?des de la solvència i la credibilitat, amb ajustaments i prioritzant, estem donant resposta a les necessitats dels ciutadans en un moment de greu crisi econòmica i social?.
Però aquest esforç de solvència i credibilitat s´ha de posar també al servei de la creació d´oportunitats i de l´impuls al creixement econòmic, ha dit l´Alcalde Trias. ?Aquest és el nostre repte de futur, i aquí és on s´han de prendre decisions importants, ens hi juguem molt, i no només Barcelona. Barcelona pot aportar molts actius i potencialitats, fixar les bases que ajudin a la recuperació econòmica. Podem ser un motor clar per sortir de la crisi, sense dubtes, però necessitem que es confiï en les nostres potencialitats?. Xavier Trias ha reclamat a Espanya una aposta clara per la solvència, credibilitat i projecció de Barcelona per reprendre el camí de la recuperació econòmica. Un reclamació que avui mateix, ha assegurat, traslladarà al President del Govern espanyol, Mariano Rajoy, en una reunió a Moncloa.
L´Alcalde Trias ha exposat que aquesta aposta passa per la necessària millora de les infraestructures de transports i logístiques a Catalunya, com són els accessos viaris i ferroviaris al port per treure les mercaderies cap a Europa, l´impuls definitius al Corredor Mediterrani, per a permetre i aconseguir que Barcelona sigui la capital econòmica i logística del sud d´Europa i del Mediterrani. Però també pel bon finançament del seu transport públic; la millora del finançament autonòmic i municipal, pacte fiscal per Catalunya i que Barcelona pugui participar directament de la riquesa que genera; o l´impuls a la nova Àrea Metropolitana de Barcelona com una pol de creixement i atracció d´empreses tecnològiques i de creació de llocs de treball d´alt valor afegit. ?Som una ciutat de futur, amb una economia preparada per al futur, amb actius i potencialitats únics que, si reben el suport necessari, poden convertir Barcelona en la punta de llança del creixement econòmic; i aquesta és una gran oportunitat per a tots, no només per a Barcelona?, ha finalitzat Trias.





Paraules clau