La Guàrdia Urbana intervé un vehicle de transport de peix que havia trencat la cadena del fred dels aliments : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana intervé un vehicle de transport de peix que havia trencat la cadena del fred dels aliments

01/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona va localitzar un vehicle de transport de peix que havia trencat la cadena del fred dels aliments i, després de carregar els productes a Marcabarna, acabava de començar la seva distribució a alguns restaurants de la ciutat.

Els fets van ocórrer aquest mes de maig, quan una furgoneta Peugeot va ser localitzada al carrer Casp (Eixample Dret) en una operació rutinària d´inspecció policial. Els agents van comprovar que l´esmentat vehicle duia en el mateix habitacle peix fresc i peix congelat (fet que està prohibit), a una temperatura per sota de l´ exigida (-18 graus centígrads) i sense estar convenientment condicionat per a transportar peix congelat.

En el moment de la inspecció els agents van comprovar que l´habitacle del vehicle no era isoterm i el peix congelat ja havia iniciat el procés de descongelació, amb la pèrdua sobtada de temperatura (trencament de la cadena del fred alimentari).

La Guàrdia Urbana disposa d´una instrucció d´actuació en matèria de seguretat alimentària i nutrició, basada en la Llei 17/2011 que estableix la responsabilitat de les empreses, majoristes o minoristes i, al mateix temps, obliga als operadors comercials a retirar de la comercialització els aliments que no compleixin la normativa sanitària aplicable, en el cas de detectar l´existència de riscos per a la salut.

En aquest sentit, la patrulla va complimentar una acta d´inspecció pel transport d´aliments que van lliurar, amb tota mena de detalls, a l´Institut de Seguretat Alimentària (ISAL) per tal que iniciïn la investigació sanitària dels fets. La Guàrdia Urbana, a més, de realitzar l´esmentada acta, va definir l´origen i destinació dels aliments per comunicar-ho amb urgència, a l´ISAL.

Tanmateix els agents van confeccionar la denúncia corresponent ?transport d´aliments en compliment de les normes de qualitat o higiènic sanitàries que estableixen temperatures específiques de transport, en vehicles no adequats per al transport d´aquests aliments a temperatura regulada?.





Paraules clau