Antoni Vives exposa a Singapur davant de més de 100 ciutats d´arreu del món, el model d´Smart City que impulsa l´Ajuntament de Barcelona : Servei de Premsa

Antoni Vives exposa a Singapur davant de més de 100 ciutats d´arreu del món, el model d´Smart City que impulsa l´Ajuntament de Barcelona

29/06/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Tinent d´Alcalde d´Hàbitat Urbà, Antoni Vives, acompanyat del director general de Barcelona Regional, Willy Muller, assisteix a la Cimera Mundial de Ciutats 2012 que té lloc a Singapur de l´1 al 4 de juliol sota el lema “Ciutats Habitables i Sostenibles – Solucions Urbanes Integrals”. Avui diumenge Vives ha participat al Fòrum d´Alcaldes WCS on ha exposat davant de representants de més de 100 ciutats d´arreu del món el model de Smart City que està impulsant la ciutat de Barcelona com a estratègia de desenvolupament econòmic i urbà que aporta cohesió, qualitat de vida i equitat al temps que ha fet especial esment al projecte del City Protocol per definir els estàndards de qualitat de les ciutats del segle XXI.

En la seva estada a Singapur, Antoni Vives té previst entrevistar-se amb representants del Banc Mundial per tractar sobre el ?6è Simposi de Recerca i Coneixement Urbà (URS6)? organitzat per aquest organisme i que tindrà lloc la propera tardor a Barcelona així com exposar els avenços del projecte City Protocol impulsat des de l´Ajuntament de Barcelona.

Així mateix a part de l´assistència al World Cities Summit Mayors Forum 2012, Vives ha estat convidat pel Vice President d´IBM, Guruduth S. Banavar, al Meeting IBM sobre Smart Cities, que tindrà lloc dins el mateix Congrés.

També aprofitarà per visitar el Port de Singapur, un dels més actius de tot el món en tràfic de mercaderies i pioner en l´ús de sistemes intel·ligents de gestió d´infraestructures portuàries. També coneixerà de primera mà la nova Terminal de Creuers Internacional, la Marina Bay Cruise Centre, acabada de construir aquest mateix any per donar cabuda als creuers més grans del món i que ha rebut el seu primer vaixell, el “Voyager of the Seas”, el passat 26 de maig

» Barcelona exposa el seu model d´smart city

En la seva intervenció a la Cimera Mundial de Ciutats 2012, Vives ha afirmat que ?Barcelona, referent internacional en la planificació urbana, té com a objectiu ser una plataforma per la innovació en el segle de les ciutats, esdevenint una Smart City basada en els principis d´eficiència, qualitat de vida i equitat social?.

Vives ha explicat que ?Barcelona és una excel·lent plataforma per proposar i provar noves tecnologies i sistemes de gestió basats en la construcció d´un hàbitat urbà, essencial en l´agenda del creixement urbà?. En representació de la ciutat de Barcelona Vives ha recordat que el repte és millorar la qualitat de vida en un marc on les polítiques ambientals i l´eficiència energètica són les prioritats dins de l´era de la informació nova. Per Vives ?aquesta és la raó per projectes i polítiques que permetin la protecció del medi urbà, l´ús racional dels recursos i la millora de l´eficiència de la ciutat estan sent promogudes pel Departament de Hàbitat Urbà de l´Ajuntament?.

Vives també ha explicat que des de Barcelona s´està impulsant el City Protocol, un sistema de certificació de ciutats que permetrà mesurar el seu grau d´eficiència i la seva qualitat i que s´impulsa amb la col·laboració de ciutats, empreses i institucions. Aquesta eina permetrà ?segons Vives- establir els estàndards d´excel·lència a partir d´indicadors que integraran les tecnologies de la informació i, aspectes funcionals de les urbs com la gestió de l´energia, l´aigua o el transport.

El Fòrum d´Alcaldes WCS és l´espai de la Cimera Mundial de Ciutats 2012 on alcaldes i governadors aborden els reptes de la ciutat, per tal de compartir les millors pràctiques en solucions urbanes i establir llaços de col·laboració en projectes innovadors. Organitzat pel Centre per a Ciutats Habitables i l´Autoritat de Desenvolupament urbà de Singapur, el Fòrum d´Alcaldes WCS està presidit pel Sr Lee Yi Shyan, Ministre d´Estat, Ministeri de Desenvolupament Nacional i el Ministeri de Comerç i Indústria de Singapur. Compta amb la participació de representants de més de 100 ciutat d´arreu del món, com ara Al Hasa, Bangkok, Bilbao, Brisbain, Bogotà, Buenos Aires, Cincinnati, Copenhaguen, Malmo, Manila, Moscou, Nova York, Penang, Rio de Janeiro, Roma, Sao Paolo, Taipei, Tokio, Tunis, Viena, Vancouver, entre d´altres.

La Cimera Mundial de Ciutats 2012 reuneix a líders governamentals i experts amb l´objectiu d´explorar com les ciutats poden augmentar la resiliència i millorar la seva qualitat de vida i el medi ambient mitjançant l´adopció de solucions integrals que donin resposta a les necessitats i reptes de les urbs. La Cimera, que té lloc coincidint amb la 5a Setmana Internacional de l´Aigua (SIWW) i la Cimera CleanEnviro de Singapur, permetrà establir sinèrgies entre el sector públic i privat i exposar millores en la gestió integral de les ciutat posant en relació la planificació urbana, l´aigua i el medi ambient. Preveu reunir més de 3.000 líders governamentals, polítics i experts de tot el món.

Més informació de la Cimera Mundial de Ciutats 2012:
http://www.worldcities.com.sg/





Paraules clau