L´Ajuntament de Barcelona dóna suport la iniciativa legislativa popular sobre la dació en pagament : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona dóna suport la iniciativa legislativa popular sobre la dació en pagament

29/06/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Plenari del Consell Municipal ha donat suport avui, a través d´una declaració institucional, al procés de recollida de signatures de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) destinada a fer possible la discussió en el Congrés dels Diputats d´una reforma legislativa per regular la dació en pagament amb efectes retroactius, una moratòria immediata dels desnonaments i la reconversió de les hipoteques en lloguer social, com a mesura de mínims destinada a garantir el dret a l´habitatge de les persones afectades per execucions hipotecàries.

També es demana facilitar amb mitjans municipals el procés de recollida de signatures de l´esmentada ILP. En la declaració institucional es considera ?inadmissible i totalment injust? que totes les conseqüències de la crisi recaiguin sobre la part més vulnerable del contracte hipotecari, i s´adverteix que els ?efectes dramàtics? es concentren a l´àmbit municipal, ja que és als serveis socials de les administracions locals on s´adrecen majoritàriament les persones i famílies afectades en busca d´ajut.

Aquesta declaració institucional ha estat impulsada pel Consell de Ciutat, i ha estat llegida pel president del Plenari del Consell Municipal, Joan Puigdollers.

El Plenari també ha aprovat les següents declaracions institucionals:

– Sobre el tractat de comerç d´armes. La declaració presentada pel grup municipal del PSC fa una crida per tal que el Tractat sobre comerç d´armes que ha d´aprovar la propera conferència diplomàtica de l´ONU inclogui una regla d´or que prohibeixi l´autorització de transferències d´armes quan existeixi un risc substancial de la seva utilització per a cometre (o facilitar que es cometin) violacions greus del Dret Internacional dels Drets Humans i del Dret Internacional Humanitari.

– Suport a les víctimes d´atemptats terroristes. La declaració presentada pel grup municipal del PP manifesta el suport ?emotiu i respectuós? de l´Ajuntament de Barcelona a les víctimes de l´atemptat d´Hipercor i a les seves famílies, així com a totes les víctimes del terrorisme a Barcelona i a Catalunya.

– Igualtat de drets i plena igualtat social independentment de l´orientació sexual o la identitat de gènere de cada persona. La declaració presentada pel grup municipal d´ICV-EUiA referma el paper de Barcelona com a municipi respectuós amb la diversitat sexual i s´expressa el suport de l´Ajuntament a la commemoració que les entitats i institucions de la ciutat celebraran en motiu del 28 de juny, dia per l´alliberament o l´orgull de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals.





Paraules clau