L´alcalde de Barcelona destaca que Barcelona comptarà amb la xarxa d´autobús més neta d´Europa : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona destaca que Barcelona comptarà amb la xarxa d´autobús més neta d´Europa

04/07/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Xavier Trias ha assistit avui a l´acte de presentació de les noves unitats d´autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Durant la presentació també ha estat acompanyat pel primer tinent d´alcalde i president de TMB, Joaquim Forn. Amb la  incorporació de 35 autobusos de gas natural comprimit i 25 híbrids, la flota d´autobusos de TMB integrada per 1.064 vehicles, s´ha situat així a l´avantguarda d´Europa pel medi ambient.

Xavier Trias, ha destacat la importància de vetllar per la millora del transport públic a la nostra ciutat, un servei essencial pels ciutadans, i en aquests sentit ha refermat la seva ?aposta contundent per fer una nova xarxa d´autobusos més fàcil i més còmoda? per a la ciutat, i donar un millor servei als barcelonins i les barcelonines.

L´alcalde ha explicat que vol treballar perquè aquesta nova xarxa compti amb autobusos moguts amb les energies menys contaminants i ha remarcat que precisament amb la incorporació d´aquestes unitats, ?Barcelona comptarà amb flota d´autobusos urbans més neta d´Europa? des d´un punt de vista medi ambiental. Trias ha afegit que ?no ens podem quedar pensant que són els millors i no demostrar-ho i per això és fonamental que cada dia contaminem menys?.

Durant la presentació dels nous vehicles, l´alcalde ha assegurat que ?tenim un sistema de transport públic de qualitat però ha afegit que hem de seguir treballant per millorar-lo?. I en aquest sentit ha destacat que ?no és veritat que en una situació de crisi no es puguin fer coses? i ha valorat que ?TMB hagi fet un gran esforç inversor en la renovació de la flota?. Xavier Trias ha explicat que ?si fem les coses ben fetes, una part del futur del nostre transport públic es diu autobús?. Molts dels nous autobusos donaran servei a les primeres línies de la nova xarxa de bus , a partir de l´octubre. 

Per la seva banda, el president de TMB, Joaquim Forn, ha assegurat que TMB referma el seu compromís ?per tenir cura del medi ambient i actuar de forma proactiva per fomentar les energies menys contaminants?. Forn ha explicat que així continuarà essent en el futur, ja que s´ha escollit ?el camí de la sostenibilitat, de la qualitat i de la proximitat amb els ciutadans? i malgrat les incerteses econòmiques ?la qualitat, la innovació, la vocació de servei al ciutadà i el medi ambient seguiran essent la marca de Transports Metropolitans?.





Paraules clau