L´alcalde Trias encapçala una delegació institucional que viatja a la Xina per a la promoció econòmica de Barcelona i la captació de noves inversions : Servei de Premsa

L´alcalde Trias encapçala una delegació institucional que viatja a la Xina per a la promoció econòmica de Barcelona i la captació de noves inversions

10/07/2012



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, inicia demà dimecres un viatge institucional de set dies a la Xina en una missió de promoció econòmica i captacions de noves inversions per a la capital catalana i la seva Àrea Metropolitana.

L´alcalde encapçala una delegació institucional que visitarà les ciutats de Beijing, Shanghai, Shenzhen i Hong Kong. Es reunirà formalment amb els alcaldes de Beijing, Shanghai i Shenzhen, i amb el Chief Executive de Hong Kong. Tindrà trobades de treball amb diferents grans empreses i corporacions industrials (Hutchinson, Huawei, China Rail Way…); i amb grups de grans inversors en disposició de centrar la seva activitat a Catalunya. Acompanyen a l´Alcalde Antoni Vives, Tercer Tinent d´Alcalde d´Hàbitat Urbà de l´Ajuntament de Barcelona; el delegat del Consorci de la Zona Franca, Jordi Cornet; el President del Port de Barcelona, Sixte Cambra, el director general de Fira de Barcelona, Agustín Cordón; la directora del Saló Internacional de la Logística, Blanca Sorigué; el director de Barcelona Regional, Willy Muller, i el director de l´Àrea d´Internacionalització Empresarial de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Maria Cervera.

La delegació que encapçala l´Alcalde aterra demà dimecres a Shanghai, ciutat agermanada amb Barcelona. Trias es reunirà amb l´Alcalde de Shanghai, Han Zheng; visitarà l´empresa aeronàutica COMAC, que té capital català; mantindrà una trobada amb més de 30 empresaris xinesos interessats e invertir a Barcelona i la seva àrea; i es reunirà també amb empresaris catalans i espanyols amb interessos a la zona.

Ja divendres, a Beijing, l´Alcalde Trias es reunirà amb l´alcalde de la capital xinesa, Guo Jinlong. També al matí, Xavier Trias participarà en la cerimònia d´inauguració de la Fundació Samaranch, en un acte que tindrà lloc a la Gran Sala del Poble i que comptarà amb les intervencions del ministre d´Esports de la Xina, Liu Peng; els alcaldes Xavier Trias i Guo Jinlong; l´ambaixador d´Espanya a la Xina, Eugeni Bregolat, i Joan Antoni Samaranch i Salisachs. La Fundació Samaranch és una institució sense ànim de lucre establerta a Xina amb la qual es vol donar continuïtat a l´esperit d´en Samaranch. La Fundació persegueix reforçar l´amistat amb la Xina, eixamplar l´ideal olímpic i promoure els esports i el intercanvis culturals la Xina, Espanya i la resta del món.

A la tarda, l´Alcalde Trias i la delegació municipal mantindrà una intensa jornada de reunions empresarials amb representants d´algunes de les principals companyies xineses com són CCIC, l´empresa estatal Xinesa de Certificacions i Inspeccions; l´ICBC Industrial & Commercial Bank of China; i la China Railway Construction Corporation (CRCC).

Dissabte la delegació municipal es trasllada a Hong Kong on dimarts, darrera jornada del viatge, l´Alcalde Trias signarà amb el Chief Executive de la ciutat, CY Leung, un Memorandum of Understanding entre les dues capitals. Trias i la resta de representants institucionals de Barcelona tindran l´ocasió de presentar l´experiència de Barcelona en la transformació del seu front marítim i les oportunitats d´inversió que representa l´Àrea Metropolitana de Barcelona davant de mes de 300 participants en la primera jornada de treball del nou think tank Barcelona-Hong Kong que neix també d´un nou acord entre Barcelona Regional (BR) i el Hong Kong Institute of Urban Design.

Abans, dissabte, Xavier Trias mantindrà una trobada d´alt nivell amb els màxims representants de Hutchinson, la gran companyia que ha impulsat la construcció del nou moll TERCAT al Port de Barcelona. Durant el cap de setmana, la delegació barcelonina mantindrà contactes més informals amb grups d´inversors i empresaris catalans instal·lats a Hong Kong.

I dilluns, l´Alcalde Trias es trasllada a la ciutat de Shenzhen, la capital xinesa de les noves tecnologies. Allà, visitarà la seu de l´empresa de telefonia mòbil Huawei i la companyia d´automoció BYD, que està destacant en el desenvolupament de vehicles elèctrics i híbrids. Tot seguit, Trias i la delegació barcelonina presentaran davant dels responsables d´unes 30 empreses de Shenzhen el nou model econòmic de la ciutat de Barcelona. Trias també s´entrevistarà amb l´Alcalde Shenzhen, XU Qin, amb qui signarà un acord de col·laboració entre les dues ciutats.

Agenda de l´Alcalde de Barcelona i delegació del dimecres, 11 de juliol de 2012

Shanghai

16:30 L´Alcalde visita al CEIBS (China European International Business School) acompanyat per Zhu Xiaoming, president, i Zhang Weijiong, vicepresident.
El CEIBS és l´escola de negocis més important de la Xina i una de les principals d´Àsia. Els seus programes de MBA i EMBA han obtingut altes qualificacions en publicacions com el Financial Times i The Economist. El CEISB va ser fundat l´any 1994 amb el suport de la UE, del govern central xinès, del Govern de Shanghai i d´una vintena de multinacionals, així com de la col·laboració acadèmica de l´IESE. El Port de Barcelona hi ha creat una càtedra de logística. Pedro Nueno és el president del Comitè Executiu del CEIBS. Va ser un dels impulsors d´aquesta escola de negocis i ara és el President europeu de l´escola.

Lloc: 699 Hongfeng Road, Pudong
Shanghai 201206 P.R.C.

21:00 Trobada amb empresaris catalans i espanyols a Shanghai.

Lloc: El Patio i el Bubbles Bar
110 Fenyang Lu, near Fuxing Zhong Lu





Paraules clau