L´alcalde Trias acorda amb l´alcalde de Shanghai la creació d´una comissió mixta per col·laborar en àmbits com les infraestructures i l´urbanisme : Servei de Premsa

L´alcalde Trias acorda amb l´alcalde de Shanghai la creació d´una comissió mixta per col·laborar en àmbits com les infraestructures i l´urbanisme

12/07/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona s´ha reunit, en la segona jornada del viatge per la Xina, amb l´alcalde de Shanghai, Han Zheng. A la reunió els alcaldes han expressat la seva voluntat de reforçar les relacions de les dues ciutats. Barcelona té un acord d´agermanament amb Shanghai des del 2001 per fomentar les relacions econòmiques, l´urbanisme, el medi ambient, el turisme i la cultura. Aquest agermanament va ser fruit d´un primer Conveni d´Amistat i Cooperació signat l´any 1989.

Xavier Trias, en sortir de la reunió que ha qualificat de ?molt receptiva?, ha explicat que Barcelona i Shangai han acordat crear una comissió mixta, que es reunirà per primer cop el proper mes d´octubre, per col·laborar en àmbits com les infraestructures i l´urbanisme. L´alcalde ha explicat que les dues ciutats, agermanades des de l´any 2001, han coincidit en la necessitat d´omplir de contingut aquest acord d´agermanament i passar fer coses més en concret, en temes com infraestructures, port i aeroport. ?L´agermanament no ha de ser només un acord per parlar i trobar-nos sinó que ha de servir per col·laborar i tirar projectes endavant, sent efectius?, ha afirmat Trias.

Els dos ajuntaments, ha afegit Trias, considerem molt important treballar conjuntament per aconseguir una línia directa d´avió Shanghai- Barcelona. ?Ens han transmès la importància de poder venir a Barcelona sense haver de passar per Madrid?, ha dit Trias. L´alcalde de Shanghai també ha demostrat interès en participar en el procés de desenvolupament de les Smarts Cities, com una aposta logística important. ?Barcelona i Shanghai no han de competir sinó col·laborar en l?intercanvi de millors pràctiques i coneixement en aquest terreny?, ha exposat Trias.

La voluntat dels dos ajuntaments és també de treballar conjuntament en qüestions de transformació urbanística. ?Shanghai està molt molt interessada en l´experiència de Barcelona en aquest camp, i nosaltres posem a la seva disposició el capital i la inventiva de l´empresa municipal Barcelona Regional?, ha afirmat Trias. L´alcalde Trias ha recordat que els xinesos estan fent una gran inversió al Port de Barcelona i ha apostat per ?aprofundir en aquesta col·laboració per fer de Barcelona la porta d´entrada a Europa de les mercaderies que surten de Shanghai?

Després de la reunió amb l´alcalde Xavier Trias ha visitat la fàbrica de COMAC (Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd.), una important empresa aeronàutica de Shangai. COMAC és una empresa de titularitat estatal, constituïda amb l´aprovació del Consell d´Estat i compta amb inversions del Assets Supervision and Administration Commission (SASAC) del Consell de l´Estat, també de titularitat pública, del Shanghai Guosheng (Group) Co., Ltd., l´Aviation Industry Corporation of China (AVIC), la China Aluminium Corporation (CHINALCO), el Baosteel Group, i el Sinochem Group.

A finals de l´any passat, l´empresa Aritex, una empresa de Badalona participada per Comsa Ente, participa en el projecte de construcció de l´avió C919 (que ha estat qualificat com el Jumbo xinés) de COMAC:





Paraules clau