L´alcalde de Barcelona assegura que la Guàrdia Urbana és un referent d´entrega i un exemple a seguir per la nostra societat : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona assegura que la Guàrdia Urbana és un referent d´entrega i un exemple a seguir per la nostra societat

28/09/2012Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit avui el lliurament de medalles d´honor al mèrit de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Durant l´acte, que ha tingut lloc al Saló de Cent de l´Ajuntament de la ciutat amb motiu del dia del patró d´aquest cos policial, l´alcalde ha estat acompanyat pel primer tinent d´alcalde i responsable de l´àrea de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, pel gerent de l´àrea de Seguretat i Mobilitat, Joan Delort, i pel Cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vázquez.

Enguany, el conseller d´interior de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, ha estat l´encarregat de pronunciar la conferència inicial, que ha portat per títol ?La seguretat en temps de profunds canvis?.

L´alcalde ha iniciat la seva intervenció fent un reconeixement a la tasca de la Guàrdia Urbana i a la feina que els agents fan per mantenir una Barcelona ?més cívica i més ordenada?. En aquest sentit, Trias s´ha dirigit als membres del cos de policia barceloní per expressar-los aquest agraïment assegurant que ?sou un referent, un exemple a seguir per la nostra societat? i destacant la seva ?demostració d´entrega, de treball i de feina ben feta?.

Xavier Trias ha ressaltat que molts agents fan cada dia una tasca excepcional tot i que avui no rebin medalla, i ha afegit que ?podem estar orgullosos de tenir una Guàrdia Urbana com la que tenim, un cos que garanteix la convivència, la seguretat i l´ordre a la nostra ciutat?. L´alcalde ha agraït tant la tasca col.lectiva com la tasca personal i ha recordat que la ?seguretat la fem entre tots? i que cal buscar la col.laboració estreta i en xarxa entre tots els agents implicats en aquest àmbit.

Xavier Trias ha recalcat que estem en uns moments difícils per part de tots els servidors públics i ha afegit que ?això exigeix una capacitat de sacrifici?, i per això ha volgut tornar a donar les gràcies ?als que dia a dia treballeu al carrer i viviu moments difícils?.

Durant l´acte d´avui s´han lliurat 62 medalles d´honor al mèrit a personal del cos de la Guàrdia Urbana i 23 medalles d´honor al mèrit a personalitats i entitats no pertanyents al cos.

L´agent Juan José Salas Rodriguez ha rebut la medalla d´honor d´or al mèrit personal del cos per fets ocorreguts durant una intervenció policial a l´any 2006, que el van deixar greument ferit. Per altra banda, l´agent Luis Tirado, ha estat guardonat amb la medalla de bronze per la seva actuació amb motiu de l´accident patit pel creuer Costa Concòrdia al xocar contra unes roques de la costa italiana, on ell viatjava com a passatger.

Entre les personalitats i entitats no pertanyents al cos destaca la medalla d´honor atorgada a Miguel Angel Gimeno, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Juan Carlos Padín, fiscal de la Fiscalia Provincial de Barcelona o a Enric García Doñate, intendent Cap de l´ABP de Ciutat Vella de la Policia de la Generalitat-Mossos d´Esquadra.

També han rebut guardons, el tinent coronel d´infanteria, Alberto Irigaray Berenguel, la presentadora del programa ?Els matins? de TV3, Helena Garcia Melero i Yasser el Majidi i Vadim Moiseev, ciutadans que van ajudar l aGuàrdia Urbana en la detenció d´un conductor que havia provocat un accident i havia fugit.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Anar a l'inici d'aquesta pàgina