Les persones vídues amb dret a la subvenció de l´IBI tenen temps fins el 30 d´octubre per a sol·licitar-la : Servei de Premsa

Les persones vídues amb dret a la subvenció de l´IBI tenen temps fins el 30 d´octubre per a sol·licitar-la

05/10/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha aprovat enguany unes mesures fiscals destinades a afavorir els col·lectius més vulnerables, contemplant el dret a subvenció per a persones vídues majors de 65 anys, per a famílies monoparentals i per a famílies nombroses que viuen a pisos de lloguer. El termini per a sol·licitar la subvenció acaba el 30 d´octubre.

Per al col·lectiu de gent gran es contempla una subvenció del 50% de la quota líquida de l´IBI per a les vídues i vidus majors de 65 anys i amb una renda que no superi 1´5 vegades el salari mínim interprofessional.

Per a les famílies monoparentals, s´amplia la cobertura de la subvenció, ja que se´n podran beneficiar les famílies que tinguin fills fins a 21 anys o fins a 26 anys si estudien, i no només fins a 8 anys com es requeria fins ara. Per a sol·licitar la subvenció cal ser titular de família monoparental.

El tercer col·lectiu beneficiari són les famílies nombroses que viuen a pisos de lloguer. Les que són propietàries del seu habitatge habitual, tenen una bonificació aplicada ja en el rebut de 2012.

La quantia d´aquesta subvenció, tant per a les famílies monoparentals com per a les nombroses llogateres, es calcula mitjançant un escalat en funció del valor cadastral de l´immoble. De fins el 90% per a les famílies amb algun discapacitat (sigui o no a càrrec) i fins al 60% si és família sense discapacitats a càrrec. Aquest escalat és en funció del Valor Cadastral del pis on viuen. Com a mínim la família tindrà una bonificació del 5% del rebut.

L´abonament de la subvenció per part de l´Ajuntament tindrà lloc a finals del 2012, un cop pagat pel contribuent el rebut de l´IBI d´enguany.

Tota la informació per a sol·licitar la subvenció es troba al portal de tràmits de l´Institut Municipal d´Hisenda de Barcelona: www.bcn.cat/hisenda/ca/principals_impostos_ibi_ajuts.html i també a les Oficines d´Atenció al Ciutadà dels Districtes.





Paraules clau