L´alcalde Trias destaca l´enteresa del president Lluís Companys que va morir defensant les seves idees i el seu país : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca l´enteresa del president Lluís Companys que va morir defensant les seves idees i el seu país

15/10/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquest matí en els actes commemoratius amb motiu del 72è aniversari de l´afusellament del president Lluís Companys. Trias, acompanyat de membres la Corporació Municipal ha fet una ofrena floral a la tomba del president Companys; després ha participat en l´ofrena dels representants de l´Associació Pro-Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya en el Monument als Immolats. Tot seguit, l´alcalde s´ha desplaçat al Castell de Montjuïc per acompanyar al president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, en l´ofrena floral al Fossat de Santa Eulàlia, on el president Companys va ser assassinat el 15 d´octubre de 1940.

L´alcalde en declaracions als periodistes ha afirmat que ?com cada any estem aquí per fer homenatge a les persones immolades per defensar les seves idees i per defensar el nostre país?. L´alcalde ha afirmat que president Lluís Companys va ser ?una persona que va demostrar una gran enteresa en moments molt difícils i que és bo que tothom que estima el país reconegui aquest acte del president morint defensant les seves idees?.

A parer de l´alcalde l´acte d´homenatge al president Companys ?és un acte de record a persones que han estimat el país, que han dedicat la seva vida al país i, en el cas del president Companys, han donat la seva vida per defensar el país i unes idees?. L´alcalde ha afegit que ?situacions com les que va viure Companys no s´han de repetir mai més? i ha demanat ?seguir defensant el que som i fer-ho amb la mateixa tossuderia que tenia el president Companys?.

Després Trias ha assistit a l´obertura de l´exposició ?Retrat Companys´ a la sala Lluís Companys del Castell de Montjuïc, acompanyat del tinent d´alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; i del director de Patrimoni, Museus i Arxius de l´Ajuntament de Barcelona i comissari de la mostra, Josep Lluís Alay.

Amb motiu del 72è aniversari de l´afusellament del president Lluís Companys, i per primera vegada, es presenta una exposició retrospectiva dels fons gràfics municipals sobre Lluís Companys al Castell de Montjuïc, on va ser empresonat i afusellat. ?Retrat Companys´ ressalta la imatge pública del President recollida pel millor fotoperiodisme català de la primera meitat del segle XX. Es presenten 52 fotografies (1931-1938) de reporters gràfics com Agustí Centelles, Josep Domínguez, Josep Maria Sagarra o Carlos Pérez de Rozas.





Paraules clau