L´alcalde felicita al Saló Internacional de l´Automòbil per la tasca feta per posicionar Barcelona com a referent mundial d´aquest sector : Servei de Premsa

L´alcalde felicita al Saló Internacional de l´Automòbil per la tasca feta per posicionar Barcelona com a referent mundial d´aquest sector

16/10/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquesta tarda l´acte de lliurament de la Medalla d´Or al Mèrit Cívic al Saló Internacional de l´Automòbil. A l´acte hi eren presents, entre altres, la 2a tinent d´alcalde, Sònia Recasens; membres del consistori; el director general de Fira Barcelona, Agustí Cordón; i el president del Saló Internacional de l´Automòbil, Enrique Lacalle, que ha recollit la medalla. El periodista Joan Barril ha fet la glossa del Saló Internacional de l´Automòbil.

Amb aquesta medalla, ha assenyalat l´alcalde, es fa reconeixement a la tasca que el Saló Internacional de l´Automòbil ha fet de promoció del sector de l´automòbil i de Barcelona com a referent mundial en l´àmbit de l´automoció. ?El Saló, amb més de 90 anys d´història, és un símbol d´innovació, de tradició automobilística a la nostra ciutat i una plataforma que ha ajudat a projectar durant tants anys Barcelona al món?, ha afirmat.

L´alcalde ha recordat que Barcelona ha estat pionera en la introducció i ús de l´automòbil. La introducció del cotxe a la vida de la ciutat va ser molt lenta però es va començar a crear un modest teixit comercial i industrial al seu voltant. Ben aviat, el cotxe es comença a consolidar i comencen a aparèixer les primeres carreres, i amb això les primeres normes municipals reguladores del trànsit. El 1957 va aparèixer el primer cotxe que va revolucionar veritablement la societat barcelonina, el 600, com a símbol de modernitat.

Com ha dit l´alcalde ?el cotxe ha representat una revolució tant per les famílies com per la ciutat? i el Saló de l´Automòbil ha tingut un paper molt destacat en tot aquest procés perquè no només ha estat un punt de trobada del sector de l´automòbil on s´exhibeixen models i marques, sinó un punt de referència dels problemes i aspiracions del sector.

A parer de Trias en moments de dificultat econòmica com l´actual, on sectors com el de l´automòbil són un dels sectors més perjudicats, ?l´atorgament d´aquesta medalla significa que aquesta ciutat aposta per sectors com el vostre, sectors estratègics de futur? i ha volgut agrair la tasca a favor del sector de l´automòbil com també la implicació i promoció de la ciutat com una ciutat referent en el món.

?Com ho va ser fa més de 100 anys, Barcelona vol ser capdavantera en l´ús i la introducció del vehicle elèctric i liderar una revolució tecnològica urbana, les smartcities. Això forma part d´una gran aposta de Barcelona, per consolidar-nos com a capital europea de referència del vehicle elèctric?, ha assenyalat l´alcalde.

Finalment l´alcalde Trias ha destacat que ?implicació, compromís, excel·lència i qualitat, són paraules que resumeixen molt bé la tasca del Saló Internacional de l´Automòbil?.





Paraules clau