Trias reclama la col·laboració de la societat civil per convertir la Rambla en un lloc de trobada dels barcelonins : Servei de Premsa

Trias reclama la col·laboració de la societat civil per convertir la Rambla en un lloc de trobada dels barcelonins

16/10/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha reclamat la col·laboraciò de la societat civil en la tasca que des de fa uns mesos porta a terme l´Ajuntament per tal de convertir la Rambla en un lloc de trobada dels barcelonins, tasca que es desenvolupa a través del pla d´intervenció integral de la Rambla, batejat com el Pla Cor. Trias ha recordat que és un compromís ferm i clar del govern municipal retornar la Rambla als barcelonins, perquè “la sentin seva”, sense deixar d´oferir-la també als visitants. També ha insistit que la voluntat del govern és que la Rambla ?segueixi essent un referent mundial, un aparador extraordinari de la cultura barcelonina i catalana?.
En referència al Pla Cor, el primer projecte que va portar a terme el nou govern municipal en el territori de Ciutat Vella, el president de l*associació d´´Amics de la Rambla ha repassat algunes de les accions que ja s´han desenvolupat en el marc del Pla Cor com ara el canvi d´ubicació de les estàtues, que ha permès circular amb més fluïdesa; la campanya intensiva contra els tril·lers ; més presència de la Guàrdia Urbana -aquestes tres intervencions han contribuït a una notable disminució dels furts registrats al passeig-, i finalment s´ha referit també a l´última acció presentada fa només tres dies, la decoració artística amb la qual s´han millorat les parets del darrere de les parades de flors.

L´alcalde ha assistit aquesta nit al sopar de Ramblistes d´Honor, l´acte en el qual l´Associació d´Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla, ha lliurat aquest guardó a tres personalitats i entitats que han destacat per la seva estimació a la Rambla, ja sigui en el camp cultural, en l´empresarial o el camp social. En aquesta edició, en la qual se celebra el mig segle d´aquests guardons, Amics de la Rambla ha premiat la llibreria Documenta, el grup teatral el Tricicle i el cuiner Ferran Adrià. L´alcalde ha felicitat els tres guardonats i ha agraït a Amics de la Rambla els 50 anys de treball per acostar la Rambla al ciutadà i al visitant.





Paraules clau