Sònia Recasens diu que el govern ?lluitarà fins el final per arribar al consens en el debat de pressupost i ordenances perquè és el que necessita la ciutat? : Servei de Premsa

Sònia Recasens diu que el govern ?lluitarà fins el final per arribar al consens en el debat de pressupost i ordenances perquè és el que necessita la ciutat?

17/10/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El govern ha presentat a la Comissió d´Economia, Empresa i Ocupació el projecte d´ordenances fiscals per al 2013, que ha quedat dictaminat desfavorablement amb els vots en contra del PP, el PSC i IC . ?Unes ordenances- ha dit Sònia Recasens- que són bones per a la ciutat. A Barcelona li toca liderar i aquesta és una bona proposta per fer-ho. Ara és el moment que l´oposició plantegi millores, amb actitud positiva per arribar a un pacte de ciutat?

La segona tinenta d´alcalde ha afirmat que ?lluitarem fins al final per arribar al consens perquè és el que necessita Barcelona. Unes ordenances que no traslladen la pressió al ciutadà malgrat el moment econòmic? Sònia Recasens ha dit que les noves ordenances introdueixen mesures tan importants com el fet d´eximir la plusvàlua a les persones que hagin de donar el pis al banc per executar la hipoteca i ha recordat que es mantenen les bonificacions en l´IBI per a famílies monoparentals, famílies nombroses i persones vídues. Les noves ordenances presentades pel govern congelen el tipus impositiu d´aquest impost i beneficiaran 1.500 pàrquins i 12.000 famílies amb aparcament residencial que fins ara tributen amb un tipus específic i que ara tributaran pel règim general. També es mantenen les bonificacions en l´IAE o l´ICIO per a empreses que generen ocupació.

Per tots aquests motius, Recasens ha demanat als grups municipals que ?tinguin la responsabilitat de seure´s a negociar abans d´arribar al plenari?

Informe del pressupost 2013

La segona tinenta d´alcalde també ha presentat a la comissió de plenari el l´informe del pressupost per al 2013, que suma 2.328 M, que manté la despesa corrent i que contempla una inversió de 347 M sense incrementar el deute. Sònia Recasens ha dit que ?es tracta d´un pressupost rigorós que respon a les necessitats de les persones i que faran de Barcelona motor econòmic?. La tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació ha destacat el principi de transparència que segueix el nou model de pressupost i la garantia que es mantindrà l´estabilitat financera de l´Ajuntament, mantenint la liquiditat i la solvència de la institució.





Paraules clau