Xavier Trias: ?Creem un entorn econòmic de confiança per contribuir a que les empreses i els emprenedors generin riquesa i ocupació a Barcelona? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?Creem un entorn econòmic de confiança per contribuir a que les empreses i els emprenedors generin riquesa i ocupació a Barcelona?

13/12/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona ha presidit la primera reunió de la Comissió ?Empresa-Treball?, creada per orientar les polítiques d´ocupació a Barcelona cap a les necessitats reals de les empreses en termes de capital humà i competències i cap a les necessitats de les persones pel que fa a la millora professional i l´augment de l´ocupació.

La Comissió està formada per: Sònia Recasens, tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Esther Sánchez, secretària d´Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball, Antoni Cañete, secretari general de PIMEC, Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep M. Álvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, Antoni Giró, rector de la UPC i representants dels sectors estratègics econòmics: energia, logística, turisme, mòbil, comerç, agroalimentari i salut i altres institucions i entitats de la ciutat.

L´alcade Xavier Trias presideix la primera reunió de la Comissió

Xavier Trias ha declarat: ?un dels objectius prioritaris per aquesta administració és situar Barcelona com a referent en tots els nostres sectors estratègics per tal de superar la situació de crisi que vivim i reactivar l´economia de la ciutat. Aquesta és una necessitat urgent i, alhora, una responsabilitat compartida amb tots vosaltres?.

L´alcalde ha insistit en el potencial de creixement econòmic de Barcelona i com ?sumant esforços públics i privats, amb els agents socials i econòmics, podrem arribar a acords i definir propostes per enfortir la nostra economia i per encaminar-nos cap a la via del creixement econòmic?.

Xavier Trias ha destacat que en uns moments difícils com els actuals: ?Barcelona genera un entorn econòmic de confiança per contribuir a que les empreses i els emprenedors de la ciutat generin riquesa i ocupació?.

La Comissió ?Empresa i Treball? respon a la Mesura 27 de la Taula Barcelona Creixement. La tinenta d´alcalde Sònia Recasens, d´Economia, Empresa i Ocupació ha declarat que ?Barcelona Creixement és una eina molt potent impulsada per l´Ajuntament que aglutina sinergies de diferents sectors i dels principals agents econòmics i socials que ha definit unes mesures urgents per tal de reactivar l´economia de la ciutat?.

Totes les propostes que neixin en aquesta Comissió s´hauran de traduir en polítiques concretes d´ocupació, com a resultat del diàleg i l´intercanvi amb tots els agents. Barcelona Activa, com a agència referent en les polítiques de promoció econòmica de la ciutat, s´encarregarà d´articular els serveis i programes de formació, orientació i inserció laboral.

L´alcalde ha anunciat la primera mesura: subvencionar les empreses que contractin persones aturades. ?Aportarem 3000 euros a cada nou contracte indefinit per a joves d´entre 16 i 29 anys, o persones que portin més d´un any sense treballar. En total destinarem 1,8 milions d´euros a 600 nous contractes per incentivar nous llocs de treball?.

L´alcalde referint-se als representants dels sectors estratègics de la Comisssió ha declarat: ?Si ho fem bé, posarem totes aquestes àrees al servei del benestar de les persones i, al mateix temps, generarem models de negoci competitius i innovadors?.

Taula Barcelona Creixement

Fa més d´un any es va posar en marxa la Taula Barcelona Creixement, amb la voluntat d´establir un marc de diàleg, de treball i de debat amb les aportacions dels sectors públic, empresarial i del coneixement de Barcelona. Amb aquest objectiu el consistori ha convocat els principals agents econòmics de la ciutat per treballar en xarxa i actuar com a motor econòmic del país.

L´alcade Xavier Trias presideix la primera reunió de la Comissió

Les 30 primeres mesures han sorgit dels sis grups de treball de la Taula Barcelona Creixement: promoció internacional, redefinició del paper de l´administració, finançament, talent i emprenedoria, societat i Barcelona connectada, on han participat més de 70 experts procedents del món econòmic, empresarial i del coneixement.

L´alcalde ha destacat que iniciatives com aquesta comissió ?Empresa-Treball?, i totes les altres que impulsem des de Barcelona Creixement,? ens ajuden a crear un entorn favorable per a la creació de riquesa i per a la millora de la qualitat de vida dels barcelonins i barcelonines?.





Paraules clau