L´alcalde Xavier Trias recorda la importància de Winston Churchill en la inauguració d´un monument en homenatge seu a Sarrià-Sant Gervasi : Servei de Premsa

L´alcalde Xavier Trias recorda la importància de Winston Churchill en la inauguració d´un monument en homenatge seu a Sarrià-Sant Gervasi

14/12/2012

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit a l´acte d´inauguració del monument Homenatge Winston Churchill, on també han assistit la besnéta de l´homenatjat, Jenny Churchill, el cónsol general del Regne Unit a Barcelona, Andrew Gwatkin, i el president i secretaris de la Fundació Catalunya Oberta, Joan Oliver i Lluis Prenafeta.

El monument, obra de l´escultor Pep Codó, està fet amb pedra de basalt i té una alçada de 2´20 metres amb un baix relleu on s´identifica el retrat del personatge, sir Winston Churchill, a l´espai entre Via Augusta i Ronda General Mitre, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Aquest monument culmina la demanda de la Fundació Catalunya Oberta d´homenatjar a qui va ser el primer ministre britànic decisiu per a acabar amb el perill del totalitarisme nazi que s´estenia per tot Europa.

En la seva intervenció, l´alcalde ha destacat la rellevància de Winston Churchill, que va tenir una vinculació molt especial amb la ciutat de Barcelona, i que, en demanar als ciutadans del Regne Unit que estiguessin disposats a vessar sang, suor i llàgrimes per a la llibertat, els va recordar la ?resistència heroica? dels barcelonins durant els bombardejos de les tropes franquistes. Trias ha parlat de Churchill com ?una mena de veu de la consciència del seu país, una veu que sacsejava els esperits i els transmetia grans dosis d´energia i valor?.

L´alcalde ha valorat el ?geni polifacètic? de Churchill que, ?a més de dur-lo a conquistar la immortalitat en el món de la política, ho va fer en altres camps com a historiador, biògraf, corresponsal de guerra , i com a guardonat amb el Premi Nobel de Literatura?. Per a Trias, és important que la ciutat de Barcelona tingui un monument d´homenatge i més enllà d´això també que ?hi siguem cada dia al costat dels barcelonins i barcelonines, com ell va estar al costat dels londinencs i londinenques durant els dies més durs de la Segona Guerra Mundial?. Parafrasejant l´ex primer ministre britànic i figura de la política internacional, l´alcalde ha destacat la importància de fer política per a les persones, i ha fet seves les paraules de Winston Churchill, ?l´èxit no és definitiu, el fracàs no és fatídic. El que compta és el valor per continuar?.Compartiu aquest contingut