Barcelona i Las Palmas de Gran Canaria acorden treballar en xarxa a l´Àfrica Occidental : Servei de Premsa

Barcelona i Las Palmas de Gran Canaria acorden treballar en xarxa a l´Àfrica Occidental

24/01/2013

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i l´alcalde de Las Palmas de Gran Canaria, Juan José Cardona, han signat aquesta tarda un protocol de col·laboració entre les dues ciutats amb l´objectiu de treballar en xarxa a l´Àfrica Occidental. Es dóna el cas que Las Palmas de Gran Canaria s´ha marcat com a objectiu estratègic internacional establir una xarxa de cooperació amb les principals ciutats d´Àfrica Occidental, en àmbits com la formació, les relacions econòmiques i empresarials, els corrents migratoris, la governança democràtica local o la gestió de serveis públics, així com consolidar la capitalitat d´aquesta regió i un paper de frontissa entre la Unió Europa i els països de la regió, estesa també a la logística i transports. En aquest sentit, Xavier Trias ha ofert l´experiència consolidada per Barcelona com a capital de la Mediterrània, tant pel que fa als aspectes institucionals com en àmbits sectorials, també vinculats a transports i logística.

El protocol de col·laboració entre les dues ciutats té una vigència de 4 anys i contempla el compromís de dissenyar accions conjuntes ?Mediterrani ? Àfrica Occidental?, amb la possible presentació de programes de la Unió Europea o a altres organitzacions internacionals. El protocol també preveu estudiar conjuntament possibles accions a realitzar, en particular, en ciutats del Marroc.Compartiu aquest contingut