L´alcalde Trias destaca el compromís cívic i vital de Rafael Foguet, que ha contribuït a impulsar Barcelona com a ciutat de recerca i de coneixement : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca el compromís cívic i vital de Rafael Foguet, que ha contribuït a impulsar Barcelona com a ciutat de recerca i de coneixement

30/01/2013

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquesta tarda al Saló de Cent l´acte de lliurament de la Medalla d´Or al Mèrit Científic a Rafael Foguet (Riba-roja d´Ebre, 1933), llicenciat en química per la Universitat de Barcelona el 1957. El Consell Plenari Municipal, en la sessió del passat 25 de maig, va decidir atorgar la Medalla d´Or al Mèrit Científic a Rafael Foguet Ambròs per la seva contribució al desenvolupament, la difusió i l´impuls de la investigació en general i, especialment en els àmbits de la química, la farmàcia i la biomedicina. Ha fet la glossa del guardonat José Costa López, degà de l´Il·lustre Col·legi Oficial de Químics de Barcelona. A l´acte hi han assistit, entre altres, Jaume Ciurana, tinent d´alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació; altres membres del consistori; Dídac Ramírez, rector magnífic de la UB; Antoni Giró, rector magnífic de la UPC; J M Garrell, rector magnífic de la Universitat Ramon Llull; Pere Lluís Cabot, degà Facultat de Química-UB.

L´alcalde ha explicat que una de les prioritats del seu govern és impulsar la ciència dins la Barcelona de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar, ?i reconèixer la tasca de tots aquells que ens hi ajuden forma part de l´estratègia per aconseguir-ho?. Xavier Trias ha definit a Rafael Foguet com un ?home excepcional i generós? i ha afegit que persones com ell, amb la seva implicació i compromís, ?ens fan créixer com a ciutat, contribueixen al nostre progrés com a societat i ens projecten a nivell internacional com a país?.

L´alcalde Trias ha destacat que Rafael Foguet ha sabut canalitzar el seu compromís a través de la investigació científica, posant la recerca farmacèutica, química i biomèdica al servei d´una millor qualitat de vida de les persones.

Tot això, ha assenyalat l´alcalde, ?confirma que el compromís del guardonat amb la ciència i el coneixement va molt més enllà de la tasca professional, és el compromís cívic i vital d´un ciutadà compromès amb el present i el futur del seu país?. Finalment, l´alcalde ha agraït a Rafael Foguet haver contribuït amb la seva feina a impulsar Barcelona com a ciutat de recerca i de coneixement.Compartiu aquest contingut