L´Ajuntament de Barcelona augmenta l´oferta de subvencions a les entitats : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona augmenta l´oferta de subvencions a les entitats

08/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona obre demà dilluns el termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria general de subvencions per l´any 2013. La convocatòria preveu atorgar 11,4 milions d´euros en subvencions per les entitats i associacions de la ciutat, un 2,52% més que en la convocatòria de l´any passat, donat que la convocatòria general d´aquest any incorpora també un paquet de subvencions destinades al comerç i a la promoció econòmica dels barris de la ciutat, amb l´objectiu d´afavorir les activitats de promoció que realitzen les entitats. També com a novetat, s´ha incorporat una nova modalitat de ?foment d´activitats organitzatives? per poder ajudar a projectes de petit format que en moltes ocasions fan les entitats i que són de gran importància per la cohesió social del territori. La convocatòria general de subvencions també servirà per finançar iniciatives vinculades a la qualitat de vida, especialment a l´atenció a la pobresa i les persones més vulnerables, la cultura, l´esport, l´educació, la salut, el medi ambient, la immigració i els animals de companyia, entre altres.

El termini per presentar les sol·licituds s´allargarà fins el 27 de febrer. Es preveu resoldre les sol·licituds i fer el pagament a les entitats entre els mesos de juny i juliol. En la present convocatòria també s´han fet millores per fer més fàcil la tramitació de les sol·licituds i la seva resolució final. L´any 2012, la convocatòria general de subvencions de l´Ajuntament de Barcelona va tenir un import d´11,2 milions d´euros, i es van poder atendre un total de 3.277 sol·licituds. El 70% de les subvencions van tenir un import inferior als 3.000 euros, fet que va ajudar a poder atendre centenars de projectes o iniciatives.

El primer tinent d´alcalde, Joaquim Forn, ha destacat la importància de la convocatòria general de subvencions pel teixit associatiu de Barcelona. ?No només mantenim la convocatòria, sinó que fins i tot creix una mica amb la incorporació de les subvencions de comerç. Entenem que aquests ajuts són bàsics per mantenir l´activitat i la cohesió social als barris. El context econòmic és complicat, però el Govern municipal té clares les prioritats i entén que és imprescindible seguit donant suport a les entitats i associacions de la ciutat?, ha manifestat.





Paraules clau