Trias: ?si volem que la música i la cultura no s´aturin a Barcelona i a Catalunya hem d´apostar per la via de la col·laboració i la suma d´esforços? : Servei de Premsa

Trias: ?si volem que la música i la cultura no s´aturin a Barcelona i a Catalunya hem d´apostar per la via de la col·laboració i la suma d´esforços?

08/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquest matí a les Drassanes Reials la roda de premsa de presentació del 35è Festival de Música Antiga de Barcelona. A l´acte hi eren presents el tinent d´alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; i els directores de L´Auditori, Joaquim Garrigosa; del Palau de la Música, Joan Oller; i del Gran Teatre del Liceu, Josep Francesc Marco.

El Festival de Musica Antiga de Barcelona va néixer l´any 1977, organitzat i promogut per la Fundació ?la Caixa´, amb l´objectiu de situar Barcelona en el context de la interpretació de repertoris amb criteris i instruments històrics, propiciar l´emergència d´intèrprets i dur a terme una tasca de normalització d´aquest repertori a les sales de concerts de tot el país. El Festival de Música Antiga de Barcelona, que fins ara organitzava L´Auditori, enguany canvia la seva concepció i passa a ser un Festival de ciutat, amb la participació activa dels 3 principals equipaments musicals: L´Auditori, el Palau de la Música i el Gran Teatre del Liceu, als que se sumen altres espais històrics com l´església de Sant Felip Neri, les Drassanes Reials, l´església de Santa Anna o el Carilló del Palau de la Generalitat.

Com ha dit l´alcalde es tracta d´un ?certamen de referència a nivell internacional en el món de la música antiga?, que aquest any reneix amb força i un programa que inclou una gran varietat d´estils i de gèneres ?òpera, lírica, música religiosa i música de cambra- i comprèn des de creacions medievals fins a apostes interpretatives de música del segle XIX. El festival comptarà també amb la col·laboració de l´ESMUC i del Museu de la Música, ?un gran actiu per reforçar el vessant pedagògic i divulgatiu de l´esdeveniment?, ha dit l´alcalde Trias.

L´alcalde ha destacat que la suma d´esforços dels tres grans equipaments musicals de Barcelona en l´organització del festival ?ens ha de servir d´inspiració per encarar molts altres projectes que tenim entre mans en aquests moments de dificultat per a la cultura?. ?Si volem que la música i la cultura no s´aturin a Barcelona i a Catalunya hem d´apostar per aquesta via: la col·laboració i la suma d´esforços?, ha dit i ha agraït als directors d´aquests tres grans equipaments la voluntat de coordinar-se i complementar-se perquè ?aquesta és la manera com, entre tots, forjarem per a Barcelona un projecte compartit de capitalitat cultural?.





Paraules clau