L´Alcalde Trias expresa el seu condol per la mort d´Eugenio Trias, filòsof i escriptor barceloní i una referència del pensament internacional : Servei de Premsa

L´Alcalde Trias expresa el seu condol per la mort d´Eugenio Trias, filòsof i escriptor barceloní i una referència del pensament internacional

10/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Xavier Trias lamenta la mort avui del filòsof i escriptor barceloní Eugenio Trias Sagnier. “La ciutat perd un dels seus pensadors que millor ha entroncat amb la tradició del pensament filosòfic contemporani”, ha dit l´alcalde de Barcelona, que ha ressaltat que “Eugenio Trias ens deixa una gran obra lligada a l´actualització de les grans reflexions filosòfiques universals, d´arrel europea”.

A parer de l´alcalde, “el pensament de Trias respon a una recerca constant sobre els orígens dels conceptes de l´ètica, l´estètica, la política, la religió i la cultura, i la seva vinculació amb el transfons cultural actual”. “Trias va ser fundador l´any 1976 del Col·legi de Filosofia de Barcelona, conjuntament amb d´altres filòsofs com Xavier Rubert de Ventòs, per donar una dimensió pública al pensament català contemporani”, ha dit l´Alcalde, que ha destacat també la seva vocació per la formació des de les universitats de Barcelona, Autònoma i, els darrers 20 anys, des de la Universitat Pompeu Fabra.

D´entre els nombrosos premis i reconeixements que va rebre al llarg de la seva vida, el filòsof va rebre el premi Ciutat de Barcelona l´any 1995 per la seva obra ´La Edad del Espíritu´. Un reconeixement a la seva contribució a la història de les idees, i a la seva teoria que cal defugir d´una interpretació linear i simplista del progrés, i apostar per un sistema més complex d´aproximació al món contemporani. Aquell any, Eugenio Trias va rebre tambe el Premi Internacional Friedrich Nietzsche, màxim guardó internacional en l´àmbit de la filosofia.

“Amb la desaparició d´Eugenio Trias perdem un referent del pensament filosòfic universal a casa nostra. Una persona compromesa cívica, ètica i políticament amb el seu temps, i que va saber copsar millor que ningú la importància de la filosofia per entendre el món actual”, ha conclòs Xavier Trias.





Paraules clau