Bombers de Barcelona ordena el desallotjament de tot l´edifici afectat per l´esfondrament d´un terrat a Vilapicina : Servei de Premsa

Bombers de Barcelona ordena el desallotjament de tot l´edifici afectat per l´esfondrament d´un terrat a Vilapicina

06/03/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

Bombers de Barcelona i els Serveis Tècnics del Districte de Nou Barris han realitzat aquest matí una inspecció a l´immoble situat al c/Escòcia, 81, al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, a Nou Barris, on ahir es va produir l´esfondrament d´una part del terrat que forma part de la coberta de l´edifici. A causa d´aquest esfondrament, ahir el vespre Bombers va ordenar el desallotjament de sis dels divuit habitatges de la finca, que també compta amb dos locals comercials.

Aquest matí, els tècnics han procedit a apuntalar l´habitatge directament afectat i a comprovar l´estat de l´edifici. Fruit de la inspecció realitzada, s´han detectat que algunes de les bigues de l´immoble estan deteriorades i en mal estat, fet que podria comportar un risc per l´estructura. Per aquest motiu s´ha requerit a la propietat una anàlisi tècnica exhaustiva de l´edificació que permeti determinar el grau de solidesa de la mateixa. En funció d´aquesta anàlisi s´haurà de determinar si es precisen actuacions posteriors de rehabilitació per part dels propietaris.

Bombers de Barcelona ha donat l´ordre de desallotjar els dotze habitatges de l´edifici i els dos locals comercials que restaven sense desallotjar, i que se sumen per tant, als sis habitatges que ahir ja van quedar tancats.

L´Ajuntament de Barcelona ha activat els serveis d´urgència i emergència social per tal d´oferir allotjament a totes les persones que ho requereixin.





Paraules clau