L´alcalde Trias recorda que encara queda camí per fer per aconseguir la igualtat d´oportunitats entre homes i dones : Servei de Premsa

L´alcalde Trias recorda que encara queda camí per fer per aconseguir la igualtat d´oportunitats entre homes i dones

07/03/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona Xavier Trias ha participat avui en la inauguració de l´exposició ´Ser dona. Avui´, una mostra de la Fundació Dexeus Salut de la Dona, composat per un compendi de testimonis de dones que expliquen l´evolució de la dona en els últims 25 anys, des del punt de vista fisiològic, social i científic. A l´acte també han assistit el President del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona, i President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; el President de la Fundació Dexeus Salut de la Dona, Pere N. Barri; la regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila; i la Delegada de Salut de l´Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta.

Durant la inauguració, l´alcalde ha explicat que aquesta exposició ?és un homenatge a la dona d´avui en dia a totes les seves edats, que a través dels seus testimonis, de les seves conquestes, ens expliquen el llarg camí cap a la igualtat d´oportunitats? i ha afegit que ?molta gent es creu que l´hem aconseguit, però no es veritat”

Trias ha afirmat que “hi ha hagut canvis socials que han fet canviar el paper de la dona” i com a exemple ha remarcat que “aquesta exposició ens explica com el control de la natalitat i el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos, han estat uns grans avenços socials”.

Pel que fa a la Fundacio, Trias ha expressat que aquesta “fa una tasca des de l´àmbit privat però amb una vocació pública perquè pretén influir en la nostra societat” i ha refermat que la seva acció “prestigia la nostra ciutat”. A més, l´alcalde ha destacat el seu paper “perquè les dones gaudeixin d´una salut millor, tinguin un major control sobre el propi cos, i coneguin els canvis pels que passaran al llarg de la seva vida”.

Finalment, Trias ha posat en valor l´indret en el que se celebra l´exposició, les Drassanes Reials la restauració de les quals es va inaugurar el mes passat.





Paraules clau