Barcelona i Hong Kong creen a la ciutat asiàtica un Smart City Campus per afavorir l´aterratge de les iniciatives catalanes més innovadores : Servei de Premsa

Barcelona i Hong Kong creen a la ciutat asiàtica un Smart City Campus per afavorir l´aterratge de les iniciatives catalanes més innovadores

08/03/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El tinent d´alcalde d´Hàbitat Urbà de l´Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, i el president del Hong Kong Science & Technology Parks Corporation, Nicolas Brooke, han signat avui un acord per tal de formar conjuntament el Barcelona Smart City Campus al Parc Científic i Tecnològic de Hong Kong per afavorir l´entrada al mercat xinès de les iniciatives catalanes més innovadores. L´acte ha comptat amb la participació de Pedro Diez, vice-rector de Política Internacional de la UPC, la universitat que s´encarregarà de fer la selecció de les start-ups catalanes amb menys de dos anys de vida que arribin a la Xina.
L´objectiu de l´acord és obrir noves vies de negoci per les empreses d´ambdues regions, afavorir l´intercanvi d´iniciatives empresarials vinculades a la innovació, fomentar l´esperit emprenedor, estimular la transferència de coneixements i impulsar el creixement econòmic a llarg termini.
Aquest acord, que té una validesa inicial de tres anys, és fruit dels contactes promoguts per l´Alcalde Xavier Trias durant la missió empresarial a la Xina i Hong Kong de l´estiu passat amb l´objectiu estratègic d´atraure inversions, fomentar la competitivitat de les empreses catalanes i garantir el posicionament internacional de Barcelona i la seva economia al món.
Tot plegat aprofitant la posició de Barcelona com a Capitalitat Mundial del Mòbil 2013-2018 i els treballs que hi ha en marxa per crear un Smart City Campus al 22@, el districte que ofereix a les empreses de tecnologia de la informació més innovadores del món la possibilitat de venir a Barcelona i participar en projectes industrials internacionals.
L´Ajuntament de Barcelona i la Corporació de Parcs Científics i Tecnològics de Hong Kong coincideixen que l´Smart City Campus és una iniciativa prioritària que permetrà organitzar un seguit d´activitats relacionades amb les smart cities que aportaran creixement econòmic, desenvolupament sostenible, generació de llocs de treball, innovació, recerca i atracció d´activitat, talent i coneixement.
En concret i fruit d´aquest acord, es fomentarà l´aterratge i l´entrada d´empreses innovadores catalanes al mercat xinès. L´Ajuntament de la mà de la Universitat Politècnica de Catalunya i el Parc de Recerca i Innovació de la UPC-BarcelonaTech, elaborarà un programa de creixement empresarial que atregui les iniciatives més innovadores. El conjunt d´empreses seleccionades, s´establiran al Barcelona Smart City Campus de Hong Kong, on podran acollir-se als programes d´incubació que gestiona la Corporació: Incu-Tech, Incu-Bio i Incu-App, pensats per a iniciatives empresarials del món de la tecnologia, la biotecnologia i les tecnologies web i mòbil.
En concret les empreses catalanes podran accedir en igualtat de condicions que les iniciatives empresarials autòctones a un seguit d´avantatges com son locals per a despatxos i instal·lacions del centre, assistència en les àrees tècnica i de gestió, assistència per a la promoció i el desenvolupament a Hong Kong i la Xina continental, suport al desenvolupament empresarial a Hong Kong i la Xina continental, paquet d´ajuts financers, suport tecnològic o serveis de laboratori.
Així mateix, l´acord també pretén afavorir que les empreses autòctones de Hong Kong es plantegin Barcelona com a porta d´entrada al mercat europeu de les tecnologies de la informació. Per això des de l´Ajuntament, de conformitat amb la UPC i el Parc UPC, se´ls facilitarà l´establiment a Barcelona, cercant espais per a oficines a la ciutat, assessoria bàsica sobre temes de fiscalitat i tributació, organització de reunions empresarials, etc.
Per últim, la Corporació i l´Ajuntament afavoriran les visites d´intercanvi d´emprenedors destinades a compartir coneixements i professionals amb experiència per mitjà de missions comercials, comunicacions/congressos i exposicions/convencions comercials, com ara el Mobile World Capital i la Smart City EXPO, que se celebren anualment a Barcelona.





Paraules clau