L´Ajuntament de Barcelona activa en fase d´alerta el Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per Neu i Gel : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona activa en fase d´alerta el Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per Neu i Gel

13/03/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla d´Emergència Municipal per a Neu i Gel en fase d´alerta per nevades, davant l´activació del Pla NEUCAT en fase d´alerta per part del CECAT i per la caiguda dels primers flocs de neu a la serra de Collserola.

Els efectius d´Hàbitat Urbà- Medi Ambient i Serveis Urbans estan activats i preparats per actuar en cas que sigui necessari, per escampar sal i retirar neu en cas que agafi.

En total, a Barcelona hi ha 102 contenidors de sal repartits per la ciutat des del principi de l´hivern ? per a l´ús de veïns i particulars – i 420 tones emmagatzemades ? per a l´ús dels professionals municipals-. Els contenidors de sal es troben a la zona alta de la ciutat (als districtes de les Corts, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris), els barris de muntanya i els centres sanitaris. Cada contenidor té uns 700 kg de sal, i en total hi ha més de 72 tones de sal distribuïdes en indrets estratègics de la ciutat. Aquests contenidors estan a disposició dels veïns per poder escampar sal al carrer. Així mateix es disposa de 420 tones de sal emmagatzemades per a l´ús dels professionals municipals.

A més de la disponibilitat de sal per evitar l´acumulació de neu i glaç, el PAEM per Neu i Gel preveu la mobilització dels recursos de l´àrea d´Hàbitat Urbà – Medi Ambient i Serveis Urbans:

? 14 vehicles equipats amb pala llevaneus i escampador de sal – amb 2 operaris cadascun, amb un personal mínim de 28 persones per torn-. En cas de necessitat, tots els equips de baldeig i fins i tot alguns d´escombrada es poden reconvertir en equips manuals per escampar sal.

? 8 punts d´emmagatzematge de sal.

Paral·lelament Bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana estan preparats per activar-se en cas que sigui necessari.

Consells bàsics en cas de nevades a la ciutat

Des de l´Ajuntament, es recomana als ciutadans i ciutadanes, en cas que nevi, evitar l´ús del vehicle particular, en la mesura del possible, i utilitzar el transport públic, preferentment el metro. Especialment, es recomana evitar circular per les carreteres que travessen la serra de Collserola.

Si s´ha de sortir de casa s´aconsella fer servir roba i calçat adequats pel mal temps i la neu.

Com a actuacions preventives i de cura dels edificis i les comunitats de veïns, l´Ajuntament recomana no mullar els carrers per evitar la formació de plaques de gel, i no llençar neu acumulada als terrats, terrases i balcons ? en cas que n´hi hagi- cap a la via pública.

Per a més informació, es pot consultar els telèfons 010, 012, la web www.bcn.cat i les xarxes socials twitter @barcelona_cat i @barcelona_010.





Paraules clau