L´Ajuntament de Barcelona aprova la convocatòria de 113 places de Guàrdia Urbana pel 2013 : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona aprova la convocatòria de 113 places de Guàrdia Urbana pel 2013

14/03/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió de Govern de l´Ajuntament de Barcelona ha aprovat l´Oferta Pública d´Ocupació per a l´exercici 2013. Durant aquest any el Govern Municipal convocarà un total de 113 noves places en la categoria d´agent per entrar a la Guàrdia Urbana de Barcelona.

A partir d´aquest moment el consistori prepararà les bases de la convocatòria que, un cop enllestides, també seran sotmeses a l´aprovació de la Comissió de Govern. Posteriorment es publicaran al Butlletí Oficial de la Província (BOP), al Butlletí Oficial de l´Estat (BOE) i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC); serà a partir d´aquesta darrera publicació quan s´obrirà el termini per a la presentació d´instàncies dels candidats/candidates.

Amb aquesta convocatòria es desencalla la possibilitat d´incorporar nous agents a la Guàrdia Urbana de Barcelona, una mesura que l´Ajuntament de Barcelona ha estat reclamant des del primer moment al Govern de l´Estat. Per aquest motiu el Govern Municipal amb la col·laboració del grup municipal del Partit Popular ha negociat aquesta qüestió durant diversos mesos amb l´executiu espanyol.

Finalment enguany, a diferència del que va succeir amb les restriccions imposades per la Llei de Pressupostos Generals de l´Estat de l´any 2012, els ajuntaments podran convocar oferta d´ocupació pública per a les policies locals per reposició de jubilacions sempre que les finances d´aquestes corporacions locals ho permetin.

En el cas de la capital catalana, la ferma aposta del Govern Municipal per garantir la seguretat i la tranquil·litat de la ciutadania, juntament amb unes finances municipals sanejades, han permès impulsar aquesta incorporació de nous agents. L´Ajuntament de Barcelona celebra que amb l´aprovació d´avui s´iniciïn els tràmits per fer efectiva aquesta oferta pública i es doni resposta a una necessitat de ciutat. La convocatòria ha de possibilitar dotar de més efectius al cos de policia barceloní per tal de donar el millor servei i la màxima qualitat als ciutadans.

La convocatòria dels nous agents per aquest 2013 es realitzarà en règim d´oposició lliure, i estarà oberta a persones amb nacionalitat espanyola i que compleixin els requisits que es marquin a les bases de la mateixa.

La instància es podrà trametre telemàticament a través de la web de l´Ajuntament de Barcelona, www.bcn.cat, en l´apartat tràmits i gestions, o bé excepcionalment presentant-la al Registre General de l´Ajuntament de Barcelona o en qualsevol de les formes previstes pel règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en el termini de vint dies a comptar de l´endemà de la publicació al DOGC. Des de la web www.bcn.cat, a banda de consultar les bases, també es podrà fer la tramitació electrònica de la sol·licitud i el pagament de la taxa corresponent al procés d´oferta pública.





Paraules clau