L´Ajuntament de Barcelona premia per primer cop tres empreses per ser innovadores en mesures de conciliació : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona premia per primer cop tres empreses per ser innovadores en mesures de conciliació

04/04/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha entregat avui els primers ?Premis Barcelona a l´Empresa Innovadora en mesures de Temps i Conciliació´, organitzats per la regidoria de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, i que volen reconèixer, promoure i divulgar la tasca d´aquelles empreses compromeses en millorar la gestió del temps per a aconseguir la conciliació entre la vida laboral, familiar i personal.

El jurat, composat per representants del consistori, així com per persones representants d´organitzacions empresarials, sindicals, del món acadèmic i d´empreses membres de la Xarxa NUST, ha valorat la capacitat de les empreses en flexibilitat horària així com en la de l´espai i el temps, i la sensibilització dels directius en mesures per a ajudar els treballadors a conciliar.

L´alcalde de Barcelona ha volgut agrair la tasca que estan realitzant les empreses per ?fer una aposta per la conciliació de la vida laboral, familiar i personal dels seus treballadors i treballadores. Aquesta aposta ens fa ser una mica millor?. Trias ha assenyalat que ?la conciliació personal, familiar i laboral, millora la qualitat de vida i la productivitat de les empreses?.

L´empresa de mobiliari Casamitjana ha estat la premiada en la categoria d´empreses de menys de 50 treballadors per la posada en pràctica de la conciliació de forma integral. El jurat ha destacat ?el tractament estratègic de la conciliació en un sector que presenta dificultats específiques, com és el del comerç?. A més, ha valorat ?l´enfocament que dóna l´empresa al prioritzar la conciliació com un tema de l´àmbit de la salut amb l´aposta per donar seguretat en el lloc de treball?.

L´empresa familiar Casamitjana, dedicada a la venda de mobiliari per a cases i oficines, va ser fundada a l´any 1918 a Terrassa. A l´any 2011 va obrir una seu al carrer Ferran Agulló de Barcelona.

L´altra empresa guardonada, en la categoria d´empreses de més de 50 treballadors, és ABACUS Cooperativa. El jurat ha tingut en compte la voluntat de l´empresa de donar resposta a les necessitats tant d´homes com de dones, incorporant la perspectiva de gènere en l´organització. A més, s´ha premiat la consideració de les múltiples diversitats de les situacions vitals dels seus treballadors i treballadores.

En la decisió final, el jurat considera que l´organització d´ABACUS ?destaca per l´esforç i l´adaptació de mesures de conciliació sobre tot perquè dóna un servei i una atenció al públic que representa haver de consensuar i ajustar horaris i torns de treball?.

*Menció especial
L´Ajuntament de Barcelona també ha fet una menció especial a la Fundació per la Universitat Oberta de Catalunya, membre de la Xarxa de Nous Usos del Temps (NUST), ?per les noves organitzacions de treball negociades conjuntament amb els treballadors?. El jurat ha valorat el fet que la Fundació de la UOC ? ha integrat en el seu conveni col·lectiu la política de l´organització en matèria de e-teletreball, dotant-la d´una major formalització?.

La Xarxa NUST compta, en aquests moments, amb més de setanta empreses de diferents sectors. El seu objectiu és promoure la millor gestió del temps i conciliació d ela vida laboral, familiar i personal, afavorint la productivitat i un clima de confiança que beneficiï tant l´empresa com les persones que hi treballen, contribuint a la millora de la qualitat de vida de les persones.
La Xarxa organitza, periòdicament, una sèrie d´activitats per a intercanviar experiències entre empreses. A més, difon notícies d´actualitat, entrevistes i recursos vinculats amb el temps de treball i la conciliació personal, familiar i laboral.

La tinent d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha destacat que ?la conciliació aporta més productivitat i que la societat en general surt guanyant. Aquests canvis transformen la societat?.

Per la seva banda, la regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, ha explicat que ?la ciutat de Barcelona és i seguirà sent pionera en el l´aposta de les polítiques de temps i també en les polítiques de conciliació entre la vida personal, familiar i laboral?. Rognoni ha destacat que el disseny del guardó s´ha realitzat en col·laboració amb alumnes de Modelisme Industrial de l´Escola Massana i la seva producció ha estat en col·laboració amb la Fundació ECOM, que defensa l´exercici dels drets de les persones amb discapacitat física i treballar per la millora de la seva qualitat de vida.





Paraules clau