L´Ajuntament de Barcelona orienta els i les joves en el món laboral amb la campanya ?Treballar a l´estiu? : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona orienta els i les joves en el món laboral amb la campanya ?Treballar a l´estiu?

05/04/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Del 9 d´abril al 30 de maig de 2013, la Regidoria d´Adolescència i Joventut organitza la campanya ?Treballar a l´estiu? per orientar en el món laboral els i les joves de la ciutat.

La campanya té l´objectiu de promoure entre els i les joves la incorporació al món laboral; donar-los a conèixer els serveis i recursos d´orientació i assessorament laboral que s´ofereixen als Punts d´Informació Juvenil; millorar les seves oportunitats de recerca de feina; facilitar-los el contacte amb empreses que puguin satisfer la seva demanda de feina; i oferir-los un recull d´ofertes que hi ha al mercat de treball en matèria de treball de temporada.

El regidor d´Adolescència i Joventut, Raimond Blasi, ha assenyalat que ?fomentar l´ocupació juvenil és un dels objectius principals de l´Ajuntament. Posar en contacte els joves amb possibles ofertes de treball i donar-los a conèixer les diferents sortides professionals que tenen al seu abast, facilita l´entrada dels i les joves al món laboral, i una nova edició d´aquest cicle és una bona eina per aconseguir-ho . Invertir en els joves és invertir en el futur de la nostra ciutat?.

El cicle sobre cerca de feina de temporada es realitza bianualment abans dels mesos d´hivern i estiu per reforçar les activitats de temàtica laboral que ofereixen habitualment els Punts d´Informació Juvenil de Barcelona, i se suma al servei d´assessorament laboral que la Regidoria d´Adolescència ofereix durant tot l´any. ?Treballar a l´estiu? vol aprofitar la conjuntura que es produeix en el període de vacances en el qual es conjuga l´aparició d´ofertes de treball puntuals i la necessitat per una part dels joves d´aprofitar el període estival per poder treballar. L´edició de l´any 2012 va ser un èxit amb la participació de més de 700 joves a la campanya de ?Treballar a l´estiu?.

– Programa d´activitats a càrrec d´experts

El cicle inclou un total de 35 xerrades i tallers que informació general i recursos per augmentar les possibilitats de trobar feina a l´estiu (eines i canals per cercar feina, l´entrevista laboral, el lliurament de curriculums, etc) i també, orientació per trobar feina en sectors específics com són el món de l´hostaleria o del lleure, en creuers, a Fira Barcelona, al Primavera Sound, al Tibidabo, a fires i mercats de Catalunya, treballar d´animador turístic, monitor esportiu, en agrupacions de defensa forestall, etc.

Bona part del programa d´activitats es dedicarà a explicar les opcions per fer estades temporals de feina a l´estranger (per exemple, d´au-pair o en la recollida de fruita) i a fomentar l´emprenedoria juvenil (amb sessions sobre la posada en marxa d´un negoci propi, micromecenatge i ?crowdfunding?, portals i xarxes socials per a autònoms, etc).

Les activitats estan a càrrec de professionals provinents de diferents sectors: experts en drets i deures laborals i en mobilitat europea de la Regidoria d´Adolescència i Joventut de l´Ajuntament de Barcelona, l´Oficina Jove de Treball de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, representats del Departament de Recursos Humans d´NH Hoteles i de la cadena de restaurants Viena, de l´Associació Catalana d´Empreses del Lleure l´Educació i la Cultura, joves emprenedors, assessors del Servei europeu de mobilitat professional (EURES), la Unió de Pagesos de Catalunya, el Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya, etc.

Raimond Blasi donarà el tret de sortida a la campanya ?Treballar a l´estiu? el proper dimarts, 9 d´abril a les 18:30 hores, en el Centre d´Informació i Assessorament per a Joves. L´acte també comptarà amb la conferència ?Oportunitats per treballar a l´estiu a les Balears? a càrrec d´Eva Nigorra, coordinadora de l´Àrea de Treball de l´Institut Balear de la Joventut.
Els i les assistents podran informar-se sobre com trobar feina aquest estiu a Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera; i beneficiar-se de beques de transport per realitzar entrevistes a les Illes Balears, facilitades per la naviliera Baleària (veure condicions a www.bcn.cat/infojove).

* Trobareu el PDF amb el calendari del cicle “Treballar a l´estiu” a www.bcn.cat/media





Paraules clau