L´alcalde Xavier Trias expressa el seu condol per la mort de l´escriptor José Luis Sampedro : Servei de Premsa

L´alcalde Xavier Trias expressa el seu condol per la mort de l´escriptor José Luis Sampedro

09/04/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat avui el seu condol per la mort de l´escriptor i economista José Luis Sampedro, nascut a Barcelona el 1917. Com ha dit Xavier Trias, José Luis Sampedro ?va saber reflectir, amb el seu coratge, la seva fidelitat a les pròpies idees, el seu inconformisme, el seu humanisme i el seu gran talent, la Barcelona valenta, que mira sempre cap a endavant sense rendir-se davant els obstacles. La ciutat culta i literària, però també la que té una visió del món compromesa i realista, no exempta de crítica, però alhora generosa i comprensiva, es va personificar en la seva figura artística i humana?. L´alcalde ha afirmat que Barcelona va saber reconèixer-ho i ha afegit que ?és molt gratificant que ell pogués sentir l´estima i l´admiració dels barcelonins personalment i molt recentment, quan el 2010 vàrem poder gaudir del seu magnífic Pregó de Sant Jordi en el Saló de Cent del nostre Ajuntament?.

Trias ha explicat que Barcelona va sentir una gran alegria quan José Luis Sampedro va rebre el 2011 el Premio de Nacional de las Letras i ha recordat que com a alcalde va tenir ocasió de felicitar-lo i de recordar-li l´afecte que se li tenia a la ciutat que el va veure néixer. Trias ha afegit que ?amb enorme emoció, vaig rebre la seva càlida resposta, en la qual s´inclou aquesta afirmació: ?Cregui´m: sóc més barceloní del que pugui semblar?.

L´alcalde ha afirmat que el vincle entre José Luis Sampedro i Barcelona ?es mantindrà inalterable?, i afegit que ?encara que ell ens hagi deixat, el llegat del seu exemple personal i literari romandrà entre nosaltres per recordar-nos que sempre hem de mirar la realitat amb els ulls ben oberts per comprendre-la i per millorar-la, molt conscients que la prioritat són, abans de tot, les persones.?





Paraules clau