L´alcalde de Barcelona i el president de la Generalitat encapçalaran demà, dissabte, la presentació de la Commemoració del Tricentenari : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona i el president de la Generalitat encapçalaran demà, dissabte, la presentació de la Commemoració del Tricentenari

26/04/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte 27 d´abril, a les 11:00 hores, l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, participarà en la presentació de la Commemoració del Tricentenari, celebració organitzada conjuntament pel Govern i l´Ajuntament de Barcelona. El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà aquest acte que recorda el 300 aniversari dels fets de 1714 i que tindrà lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

L´any 2014 farà 300 anys dels fets de l´11 de setembre de 1714 quan Catalunya va perdre la seva sobirania: les institucions de govern representatiu i pactat, com la monarquia parlamentària, les Corts, la Generalitat, o el Consell de Cent; la justícia, la capacitat d´encunyar moneda o d´organitzar la seva autodefensa militar.

El 2011 el Govern i l´Ajuntament de Barcelona van crear la Comissió de Commemoració per, entre d´altres objectius, recuperar i divulgar la memòria de la Guerra de Successió i de les seves conseqüències per a l´organització política i institucional de Catalunya a través de la commemoració del 300 aniversari de 1714.

La missió del Comissariat és la de coordinar i recollir sota un únic paraigua totes les activitats que, tant des de l´àmbit públic com privat, s´estan programant arreu de Catalunya per commemorar l´efemèride, i que es donaran a conèixer en el decurs de l´acte de dissabte.

La presentació, que conduirà l´actriu Sílvia Bel, començarà amb unes paraules dels comissaris pel 300 aniversari de l´Onze de setembre de 1714, Miquel Calçada (comissari del Govern de la Generalitat), i Toni Soler (comissari de l´Ajuntament de Barcelona).

Seguidament, es donarà pas als parlaments de tres alcaldes, en representació dels municipis implicats en l´acte commemoratiu. Hi parlaran els alcaldes de Moià, Dionis Guiteras; de La Seu d´Urgell, Albert Batalla, i de Sant Boi de Llobregat, Jaume Bosch.

Clouran l´acte els parlaments de l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, i del president de la Generalitat, Artur Mas.

En aquesta celebració hi estan especialment implicats la Generalitat i l´Ajuntament de Barcelona, així com organismes culturals, les universitats, entitats socials i cíviques, i el món educatiu.

· Cobertura informativa

Acreditacions
Per cobrir informativament aquest acte caldrà disposar de l´acreditació permanent del Palau o carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas contrari, s´hauran d´acreditar prèviament davant aquest Gabinet de premsa. Cal enviar un correu electrònic a premsa.president@gencat.cat, indicant nom, cognoms, DNI, mitjà de comunicació al qual es pertany i càrrec que s´ocupa.

Televisions
Degut a les limitacions d´espai, les càmeres de TV no podran accedir al Saló de Sant Jordi. TV3 oferirà el senyal institucional de l´acte, que penjarà a Collserola des d´uns minuts abans de l´inici de la cerimònia. Per a qualsevol informació complementària, caldrà posar-se en contacte amb Iñaki Garrido, de producció dels serveis informatius de TV3 ( Tlf: 93 499 92 96 / 93 499 96 00).

Fotògrafs
S´instal·laran dues tarimes per a la premsa gràfica dins el Saló, des d´on podran agafar imatges del decurs de l´acte.

Resta de mitjans
La resta de mitjans podran seguir l´acte des de la sala de premsa del Palau, on disposaran de so i imatge en directe.





Paraules clau