Trias: ? L´Àrea Metropolitana de Barcelona pot esdevenir un motor econòmic de primer nivell mundial i un element generador de cohesió, benestar i de qualitat de vida? : Servei de Premsa

Trias: ? L´Àrea Metropolitana de Barcelona pot esdevenir un motor econòmic de primer nivell mundial i un element generador de cohesió, benestar i de qualitat de vida?

29/04/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat avui que ?l´Àrea Metropolitana de Barcelona té tots els actius per esdevenir un motor econòmic de primer nivell mundial i, al mateix temps, ser un element generador de cohesió, benestar i de qualitat de vida per als municipis que la composen?. Per això, ha fet una crida a ?generar una visió de futur compartida i ambiciosa, que ens ajudi a potenciar i promocionar la nostra competitivitat econòmica a nivell internacional?.

Trias ha participat a la presentació del llibre Espais Metropolitans. Polítiques, Plans, Projectes i Obres 2008-2012, acompanyat dels vicepresidents de l´AMB, Antonio Balmón i Antoni Vives i de Lluís-Xavier Comerón, Degà del Col·legi d´Arquitectes de Catalunya.

Segons l´alcalde, ?aquesta publicació de referència? explica projectes i obres duts a terme en municipis de l´Àrea Metropolitana ?amb la col·laboració de l´inestimable planter de bons arquitectes de casa nostra?, projectes que van des de l´arranjament de carrers i places a la construcció d´equipaments molt necessaris, passant per la recuperació d´espais fluvials i del front marítim de municipis del litoral?.

Trias ha destacat el potencial de futur de l´Àrea Metropolitana i ha fet un a crida a ?seguir treballant per enfortir encara més la seva capacitat institucional?, ja que ?ha dit- ?és un element molt important per cohesionar la nova institució metropolitana en el context de l´organització i administració territorial de Catalunya?.

Segons l´alcalde ?en aquests moments de crisi, també cal abordar la demanda creixent de polítiques socials des d´aquesta dimensió metropolitana?. ?Ens cal una política d´habitatge millor orientada a les necessitats socials del moment, i aquesta ha de tenir necessàriament una dimensió metropolitana?, ha sentenciat l´alcalde, que també ha assegurat que ?cal donar un nou suport i impuls a polítiques socials, avaluant l´impacte que aquestes tenen en la seva vida i mobilitat quotidianes?.

Trias ha reiterat que l´Àrea Metropolitana ?és un veritable motor econòmic connectat amb el món al servei del país? i ha afegit que qui ens traurà d´aquesta situació de crisi és precisament l´Àrea Metropolitana. En aquest sentit, l´alcalde ha explicat que ?dins d´una dificultats inimaginables tenim unes possibilitats immenses de ser el gran motor que ens tregui de la crisi? però ha afegit que es necessiten complicitats i col·laboracions, també amb la societat civil.

Al sector industrial molt potent ?que hem de mantenir i potenciar? s´hi sumen ?els actius i les potencialitats per poder desenvolupar-hi nous clústers estratègics de futur i esdevenir un motor econòmic i de competitivitat de primer nivell mundial?, ha dit Trias.

L´alcalde ha destacat les potencialitats que ofereix ser la Capital Mundial de Mòbil, el lideratge que pot exercir aquest àmbit territorial en camp com la recerca i la innovació tecnològica o en la implantació del vehicle elèctric. També ha reiterat el ?potencial logístic extraordinari? d´aquesta àrea que agrupa el Port, l´Aeroport i infraestructures de primer nivell? i que és alhora un dels clústers agroalimentaris més importants d´Europa.

En el camp de les infraestructures, però, Trias no s´ha estat de reclamar una vegada més ? que cal seguir modernitzant i actualitzant a les noves necessitats de futur? i ha citat els accessos ferroviaris i viaris definitius al Port, amb l´ampliació de la Ronda Litoral, o el Corredor Mediterrani com a infraestructura clau per al futur de l´Àrea Metropolitana i del conjunt del país.





Paraules clau