Trias: “Amb el suport de l´Ajuntament al Gran Premi de Fórmula 1, Barcelona exerceix de capital de Catalunya i es posa al servei del país” : Servei de Premsa

Trias: “Amb el suport de l´Ajuntament al Gran Premi de Fórmula 1, Barcelona exerceix de capital de Catalunya i es posa al servei del país”

29/04/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha presentat, conjuntament amb el president de la Generalitat, Artur Mas, el Gran Premi d´Espanya de Fórmula 1, que es celebrarà al Circuit de Catalunya del 10 al 12 de maig. A l´acte, celebrat al Palau de la Generalitat, també hi ha participat Vicenç Aguilera, president del Consorci del Circuit de Catalunya; Sebastià Salvadó, president del Reial Automòbil Club de Catalunya- RACC; i Antoni Guil, alcalde de Montmeló. En la seva intervenció l´alcalde ha celebrat la presentació d´aquest gran esdeveniment esportiu i ha transmès el suport a l´esdeveniment, ?amb aquest acte fem de capital de país, posant-nos al servei del territori, els pobles i les ciutats de tot el país?. L´alcalde ha afirmat que l´aposta pel circuit és molt important, ?hi ha gent que no entén que en aquests moments fem aquesta aposta?, però ha afegit que ?no sortirem de la crisi tancant-nos, ens hem d´obrir al món i esdeveniments com aquest ho fan?.

Trias ha explicat que Barcelona aposta decididament també per altres esdeveniments com el Primavera Sound, el Sónar, els Mundials de Natació, els X Games, ?fem aquestes apostes perquè volem ser referents i perquè tots ells generen activitat econòmica i riquesa?. L´alcalde ha assenyalat que la celebració Gran Premi d´Espanya de Fórmula 1 és una gran notícia per a la ciutat de Barcelona, per la seva projecció internacional i també una bona notícia en termes econòmics, i ha xifrat en prop de 60 milions l´impacte econòmic que té aquest esdeveniment sobre la ciutat de Barcelona i en 120 milions per a Catalunya. ?Podríem no involucrar-nos i que fracassés però Barcelona té una responsabilitat?, ha dit.

Xavier Trias ha recordat que Barcelona sempre ha estat una ciutat vinculada a l´esport del motor, primer amb el circuit de Pedralbes, el de Montjuïc, i ara amb el Circuit de Catalunya. ?Avui tenim un gran circuit i li donem suport. Ho fem des del convenciment de que és bo per a Barcelona, la seva àrea i per tot Catalunya, i no deixarem de donar-li suport?.

Finalment, Trias ha celebrat la coincidència d´enguany entre el Gran Premi de Fórmula 1 i el Saló de l´Automòbil, que se celebra entre l´11 i el 19 de maig, perquè ?ens converteix per uns dies en la capital de l´automòbil?.





Paraules clau