L´alcalde Trias afirma que l´educació és una eina fonamental si volem que les ciutats esdevinguin llocs de progrés personal i col·lectiu : Servei de Premsa

L´alcalde Trias afirma que l´educació és una eina fonamental si volem que les ciutats esdevinguin llocs de progrés personal i col·lectiu

02/05/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha participat en la presentació del XIIIè Congrés Internacional de Ciutats Educadores sota el lema ?Una ciutat educadora és una ciutat que inclou?. A l´acte també hi ha intervingut el regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí; els codirectors del Comitè Científic del Congrés Internacional de Ciutats Educadores, Ángel Castiñeira i Miquel Martínez; i regidors d´altres municipis. Xavier Trias ha afirmat que l´educació ?és una eina fonamental si volem que les ciutats esdevinguin llocs de progrés personal i col·lectiu en tots els àmbits?.

L´alcalde ha refermat que el Congrés, que se celebrarà a Barcelona l´any 2014, serà un trobada molt important que tornarà a posar en relleu, davant del món, que som una capital de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar. Trias ha recordat que l´any 1990, Barcelona va presentar a totes les ciutats del món una proposta: la idea de ciutat educadora. Es va celebrar aleshores el 1r Congrés Internacional de Ciutats Educadores, on Barcelona va obrir un fòrum internacional d´intercanvi i de debat sobre la incidència de l´entorn urbà en l´educació. L´èxit d´aquella convocatòria va quedar palès amb la constitució de l´Associació Internacional de Ciutats Educadores l´any 1994, i en l´aprovació de la Carta de Ciutats Educadores, coneguda també com a Declaració de Barcelona. ?Des d´aleshores, el treball intens amb municipis, institucions i persones de tot el món que han cregut en aquesta iniciativa, ens ha permès obrir i mantenir un diàleg amb 446 ciutats de 36 països?.

L´alcalde ha ressaltat que en uns moments tan difícils, de profunda crisi econòmica i social, la idea de ciutat educadora ?és més vigent que mai? i ha afegit que a la ciutat no només s´educa des de les escoles i els instituts, també educa a través d´àmbits tan diversos com la cultura, la mobilitat, l´esport o la participació, entre molts d´altres.

L´alcalde ha explicat que Barcelona, amb la vista posada en el 20è aniversari de l´Associació l´any 2014, va decidir presentar la seva candidatura per tornar a acollir aquest Congrés mundial. A parer de Trias el lema del congrés, ?Una ciutat educadora és una ciutat que inclou?, resumeix molt bé el tarannà de la ciutat i està alineat amb els treballs del nou Pla d´Inclusió, ?un pla de ciutat on hem deixat molt clar que per al govern municipal la política d´inclusió social és una prioritat?.

El regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, ha afirmat que per a Barcelona és un ?goig? acollir aquest congrés de Ciutats Educadores i ha destacat el fet que Barcelona repeteixi com a ciutat organitzadora.

En el Congrés hi participa tot l´Ajuntament, amb l´especial implicació de la regidoria de Presidència i Territori, i les àrees de Qualitat de Vida i Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació. I compta, a més, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i un gran nombre d´institucions, entitats del país i altres ciutats del país.

El congrés tindrà lloc entre els dies 13 i 16 de novembre de 2014, al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona. Durant aquests dies, la ciutat acollirà representants de més de 446 ciutats de 36 països agrupades en el marc de l´Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), entitat formada el 1994 i que celebra el seu 20è aniversari. El congrés és un espai de diàleg, d´intercanvi de pràctiques de referència i de reflexió conjunta.





Paraules clau