L´Ajuntament de Barcelona posa a disposició dels estudiants 27 sales d´estudi nocturnes per preparar els exàmens de juny : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona posa a disposició dels estudiants 27 sales d´estudi nocturnes per preparar els exàmens de juny

03/05/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

A partir del proper 8 de maig i fins el 21 de juny, el servei de sales d´estudi nocturnes que la ciutat ofereix als joves estudiants s´amplia amb 19 sales d´estudi més de caràcter puntual, tres sales més que les que es van oferir en el període d´exàmens de gener-febrer. L´objectiu és reforçar, durant l´època de major demanda, l´oferta d´espais adequats per a la concentració i l´estudi. En total seran 27 sales d´estudi nocturnes que estaran en funcionament durant el mesos de maig i juny oferint un total de 1.635 punts d´estudi.

Pel regidor d´Adolescència i Joventut, Raimond Blasi ?és molt important que en èpoques d´exàmens finals i de proves d´accés a la universitat els estudiants tinguin un lloc adequat on estar tranquils i còmodes per poder-se concentrar. Des de la regidoria d´Adolescència i Joventut volem que a la ciutat de Barcelona hi hagi suficients espais de treball i estudi adaptable a les necessitats que tenen els estudiants aquests dies, i ja disposem de 27 sales amb 1.635 places?.

En aquest sentit, Blasi també ha recordat que ?en el marc del Pla d´Adolescència i Joventut que es va presentar el passat mes de març, s´estableix com a eix prioritari l´educació i la formació com a elements claus per generar condicions d´igualtat entre els joves?. Un dels objectius d´aquest eix és millorar l´adequació de l´oferta i els mecanismes de suport educatiu a les necessitats dels i les joves com són, per exemple, les sales d´estudi nocturnes. Per aquest motiu, ?ampliar la seva capacitat tant en noves sales com en l´augment de les seves places és una dels objectius de les polítiques de joventut?, ha destacat el regidor.

L´horari de les 19 sales d´estudi nocturnes puntuals és de dilluns a divendres, de 21 a 1h de la matinada, exceptuant els dies festius i vigílies de festius que no hi ha servei. Moltes de les sales d´estudi, però avancen el seu horari d´obertura per oferir un servei continu als estudiants. Durant aquest període, les 8 sales d´estudi que funcionen de forma permanent al llarg de l´any, continuaran amb el seu horari: de dilluns a divendres, de 21 a 1h de la matinada. Totes les sales d´estudi nocturnes, tant puntuals com permanents, obriran també de forma extraordinària durant tot el cap de setmana previ a les proves d´accés a la universitat (PAU), és a dir, dissabte 8 i diumenge 9 de juny de 10 a 1h.

Amb la posta en marxa de les sales d´estudi nocturnes puntuals, tots els Districtes de la Ciutat disposen del servei durant aquest període.

En la implementació d´aquest servei, a més de la Regidoria d´Adolescència i Joventut també col·laboren els Districtes corresponents i el Consorci de Biblioteques de Barcelona.

Document relacionat:
Llistat de les sales d´estudi





Paraules clau