Esfondrament de part de la façana d´un edifici a causa d´una explosió al barri del Poble-sec : Servei de Premsa

Esfondrament de part de la façana d´un edifici a causa d´una explosió al barri del Poble-sec

05/05/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Una explosió ha provocat aquest mati l´esfondrament d´una part de la façana posterior de l´edifici situat en el número 31 del carrer Piquer, al barri del Poble-sec. La deflagració s´ha produït en un dels habitatges de l´últim pis de l´edifici del set plantes a causa del gas acomulat provinent d´un esprai.

L´esfondrament de la façana del pis ha provocat també danys en els baixos a causa de la caiguda de la runa pel pati interior.

Al lloc dels fets s´han desplaçat cinc dotacions de bombers, efectius de la Guàrdia Urbana, Servei d´Emergències Mèdiques, i Emergències Socials de l´Ajuntament de Barcelona.
Tècnics d´Hàbitat Urbà col·laboren en ens aquests moments en les tasques per retirar les runes.

A causa de laccident s´han desallotjat de forma preventiva 26 persones, de les quals 8 no poden tornar de moment a casa seva. D´aquestes, només les dues persones que viuen en el pis on s´ha produït l´accident han estant reallotjades per Emergències Socials de l´Ajuntament. Les sis persones restants no han requerit servei perquè han marxat a casa de familiars o amics.

En aquests moments s´evalua si poden tornar a casa els veïns que viuen en els pis que hi ha just a sota d´on s´ha prodiuit la deflagració. La resta ja poden tornar a casa seva.

Només un dels veïns del pis sinistrat ha patit ferides lleus i ha estat atès in situ pel SEM sense necessitat de trasllat hospitalari.

El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Marti, s´ha desplaçat al lloc dels fets per interessar-se per l´accident i per la coordinació dels serveis d´atenció.





Paraules clau