Barcelona presideix una trobada de ciutats llatinoamericanes a Cuenca (Equador) : Servei de Premsa

Barcelona presideix una trobada de ciutats llatinoamericanes a Cuenca (Equador)

06/05/2013

Barcelona presideix aquesta setmana la trobada anual del Centre Iberoamericà de Desenvolupament Estratègic Urbà (CIDEU), que se celebrarà del 8 al 10 de maig a Cuenca (Equador), aquest cop molt centrada en l´aposta per compartir experiències relacionades amb les Smart Cities. La trobada es presenta amb el títol de ?Ciutat intel·ligent, l´informal en la ciutat formal? i servirà també per preparar el XXI Congrés de CIDEU, que se celebrarà a Medellín l´any que ve. En la trobada de Cuenca, l´Ajuntament hi presentarà el City Protocol Society, l´associació de ciutats, empreses, universitats i centres de recerca que ha impulsat Barcelona on poder compartir experiències que ajudin a accelerar la transformació de les ciutats per fer-les més habitables, sostenibles i eficients. La capital catalana també hi presentarà el Pla Besòs, una experiència de gestió conjunta entre diverses administracions per fer possible la recuperació de l´àrea. L´assemblea general de la trobada de CIDEU serà presidida pel regidor de Presidència i Territori, atès quela capital catalana lidera actualment aquesta xarxa de ciutats.

Jordi Martí aprofitarà per mantenir contactes bilaterals amb alcaldes i representants de ciutats llatinoamericanes, com ara Cuenca, Lima, Medellín, Quito i Salamanca, entre altres, atès que aquesta és una de les tres àrees prioritàries d´actuació definitives pel Pla Director de Cooperació de l´Ajuntament. Martí mantindrà una reunió de treball amb l´alcalde i la delegació de Medellín, ciutat d´actuació prioritària per part de l´Ajuntament . En aquesta ciutat Barcelona, amb participació de les àrees d´Hàbitat Urbà i Qualitat de Vida, està participant en la regeneració i transformació del nucli urbà, compartint l´experiència que la capital catalana ha realitzat al Raval.

A banda de la trobada de CIDEU a Cuenca, el regidor de Presidència i Territori mantindrà una agenda de treball a Quito avui dilluns i dimarts. A la capital d´Equador, Jordi Martí està interessat en conèixer el procés de recuperació del centre històric de Quito, i a més mantindrà trobades amb el secretari de Desenvolupament Productiu i Competitivitat, Eduardo Dousdebés, i amb la directora metropolitana de Relacions Internacionals, Lilia Rodríguez, amb qui compartirà la feina que està fent Barcelona a l´àrea llatinoamericana i les possibilitats de seguir compartint iniciatives interessants per les dues parts de cara al futur.Compartiu aquest contingut