L´alcalde Trias destaca l´aposta estratègica decidida de Barcelona pel vehicle elèctric com element per a la mobilitat a la ciutat : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca l´aposta estratègica decidida de Barcelona pel vehicle elèctric com element per a la mobilitat a la ciutat

08/05/2013

L´alcalde ha participat aquest matí en la presentació de MOTIT, una iniciativa pionera de servei de lloguer flexible de motos elèctriques, un ?moto-sharing?, que permet a l´usuari, recollir i tornar la moto en punts diferents de la ciutat, desenvolupat per l´empresa Going Green. A l´acte hi han assistit, entre d´altres, el tinent d´alcalde d´Hàbitat Urbà, Antoni Vives; i el director general de Going Green, Gonzalo Alonso.

Xavier Trias ha destacat l´aposta clara de Barcelona per esdevenir una ciutat intel·ligent i l´aposta estratègica decidida pel vehicle elèctric com element de futur per a la mobilitat a la ciutat ?per a nosaltres és molt important i avui en tenim una prova. També tenim una prova de com incorporem les tecnologies més avançades en benefici de la qualitat de vida de les persones i el desenvolupament econòmic i social de la ciutat?.

L´alcalde ha celebrat la presentació d´aquesta iniciativa ja que reuneix en si mateixa una aposta per la sostenibilitat, l´aposta per les noves tecnologies, i la creació de llocs de treball. Trias també ha explicat que el projecte lliga amb la manera de fer de la ciutat, una ciutat amb un parc mòbil de 300.000 motocicletes, i una ciutat de motor, aquesta setmana s´inaugura el Saló de l´Automòbil i el cap de setmana se celebra el Gran Premi de Fórmula 1. Per a l´alcalde, el projecte MOTIT ?encaixa perfectament en aquest model?.

Trias ha assegurat que ?el que avui presentem és una revolució, una aposta atrevida que posa de manifest la nostra capacitat empresarial, la dels nostres emprenedors per innovar i de fer-ho amb una clara vocació d´internacionalització. Moltes ciutats diran: això és el que fan a Barcelona!?.

El tinent d´alcalde Antoni Vives ha explicat que el projecte sorgeix de l´emprenedoria de la ciutat i ha destacat la voluntat de l´Ajuntament de col·laborar amb iniciatives que aposten per la implantació del vehicle elèctric com a vehicle de referència a la ciutat. Vives ha afirmat que aquest sistema de moto sharing és una ?primera passa fonamental, no és una prova pilot, per a la implantació del sistema a la ciutat?.

MOTIT és una servei que permet reservar a través del web o Smartphone una moto, que es pot llogar per temps o per distància recorreguda. Aquest servei de sharing posarà inicialment a disposició dels ciutadans que es vulguin registrar 50 motocicletes totalment elèctriques que poden ser reservades des d´una aplicació que cal instal·lar al telèfon mòbil intel·ligent dels usuaris.



Compartiu aquest contingut