L´alcalde creu que els bons resultats de la col·laboració público-privada en sanitat ?demostren que el model és exitós? : Servei de Premsa

L´alcalde creu que els bons resultats de la col·laboració público-privada en sanitat ?demostren que el model és exitós?

10/05/2013

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat avui l´èxit de la gestió público-privada en l´àmbit de la sanitat durant la seva visita al nou CAP Sarrià, gestionat per l´Entitat de Base Associativa Sarrià Vall-plasa, i que substitueix l´anterior CAP, situat al carrer Bonaplata del districte de Sarrià-Sant Gervasi. Trias ha destacat la ?vocació ampla d´integració de serveis? del nou equipament, que dóna servei d´atenció primària i salut mental en un mateix edifici.

Aquests nous equipaments, situats a la Via Augusta, 364-372, estan en funcionament des del passat 15 d´abril de 2013. Els serveis de salut que s´han ubicat en aquest centre són: el Centre d´Atenció Primària (CAP) Sarrià, el Centre de Salut Mental d´Adults (CSMA), el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de l´àmbit d´aquest districte, així com l´Hospital de dia d´adolescents gestionat per la mateixa entitat proveïdora dels serveis de salut mental. En total, hi ha 63 professionals.

Trias ha agraït a l´equip professional del centre l´aposta per aquest model de gestió. ?Són professionals que estimen i creuen en la sanitat pública, tenen vocació de servei públic i fan que els resultats en la gestió siguin excel·lents?, ha assegurat. El centre ocupa el primer lloc en resultats de gestió sanitària dels 68 equips d´atenció primària que hi ha a Barcelona . Segons l´alcalde, aquesta col·laboració público-privada ?és una revolució en la gestió de la sanitat, i els bons resultats demostren que el model és un èxit?.

L´alcalde ha visitat la instal·lació acompanyat de la Delegada de Salut del consistori, Cristina Iniesta; del regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Joan Puigdollers, i de la direcció del centre.

El conjunt d´aquests equipaments ocupa una superfície de més de 4.000 m2 amb una inversió global de prop de 10 milions d´euros. Es tracta d´una millora per a l´àmbit territorial del Districte de Sarrià-Sant Gervasi dins el marc del conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l´Ajuntament de Barcelona per a millorar la qualitat de la xarxa sanitària a la ciutat de Barcelona.

Serveis d´Atenció Primària

El nou CAP Sarrià dóna servei als ciutadans de les àrees bàsiques de salut (ABS) Barcelona 5C i 5D, que fins ara eren atesos a l´antic centre ubicat al carrer Bonaplata. Aquestes dues àrees tenen una població de més de 45.000 persones.

Aquest nou centre facilita el treball dels professionals, aporta més confort, i possibilita el desplegament correcte de tota la cartera de serveis (medicina de família, infermeria, treball social, pediatria, odontologia i altres).

En una segona fase està previst poder oferir atenció especialitzada de suport a l´atenció primària com ara cardiologia, oftalmologia, aparell digestiu, otorinolaringologia, traumatologia i d´altres. Així mateix, dins del marc de col·laboració i integralitat de serveis està previst incorporar l´equip de salut territorial de l´ASPB d´aquest districte.Compartiu aquest contingut