L´alcalde Trias demana posar en valor el Tercer Sector i que aquest esdevingui un eix de la recuperació econòmica : Servei de Premsa

L´alcalde Trias demana posar en valor el Tercer Sector i que aquest esdevingui un eix de la recuperació econòmica

10/05/2013

Aquest matí al Saló del Tinell, l´alcalde Xavier Trias ha participat en la presentació de l´informe elaborat pel Consell Econòmic i Social de Barcelona (CESB) amb el títol ?L´Economia social i el Tercer Sector: una aproximació al seu impacte en l´ocupació i l´economia?. L´acte ha comptat també amb la intervenció de la consellera de Benestar i Família, Neus Munté, així com de directius i experts que configuren aquest sectors; i hi ha assistit la tinent d´alcalde, Maite Fandos.

L´alcalde ha iniciat la seva intervenció destacant la importància que té el Tercer Sector, ?un sector generador de riquesa i que aquest treball posa en evidència?. Trias ha demanat, davant la greu crisi en què ens trobem, fer una gran reflexió sobre com hem arribat a aquesta situació per no caure en els mateixos errors. L´alcalde ha afirmat que ?de la crisi no ens en sortirem endeutant-nos més el que cal és crear activitat econòmica no especulativa? i reivindicat un millor sistema de finançament, ?perquè l´actual és pervers?.

El Tercer Sector, ha insistit Trias, genera activitat econòmica i llocs de treball ?però no es valora suficientment. El futur no passa per disminuir el Tercer Sector sinó per convertir-lo en un eix de la recuperació econòmica?. L´alcalde ha destacat la necessitat de mentalitzar la societat que invertir en aquest sector és important, i que les administracions no ho poden fer soles. ?Cal demanar a la societat que s´impliqui i seria bo comptar amb una llei de mecenatge perquè la societat civil, que al nostre país ha demostrat ser molt solidària, pugui implicar-se amb aquest les entitats d´aquest sector?, ha dit Trias.

?Les administracions?, ha assenyalat Trias, ?hem de marcar prioritats; les nostres són la creació d´economia productiva, i el Tercer Sector ho és; i l´atenció a les persones, amb col·laboració amb el 3r sector. No ens en sortirem sense el Tercer Sector?.

Per acabar, Trias ha afirmat que ?si volem que el nostre sigui un país de convivència ens cal tenir treball i habitatge? i ha defensat la necessitat de disposar d´un parc d´habitatge de lloguer a preu assequible per donar resposta a les necessitats de la gent.Compartiu aquest contingut