L´alcalde Trias i el president del Diputació de Barcelona formalitzen un conveni de col·laboració per millorar equipaments culturals i esportius de la ciutat : Servei de Premsa

L´alcalde Trias i el president del Diputació de Barcelona formalitzen un conveni de col·laboració per millorar equipaments culturals i esportius de la ciutat

10/05/2013

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, han signat un conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l´Ajuntament amb l´objectiu de fomentar el desenvolupament econòmic i social, i contribuir a garantir la prestació de serveis. A l´acta també hi eren presents el tinent d´alcalde, Jaume Ciurana; i el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Joaquim Ferrer. Per aquest acord, que s´emmarca en el Pla ?Xarxa de Governs Locals 2012-2015?, la Diputació de Barcelona aporta a l´Ajuntament 30 milions d´euros, tant per millorar instal·lacions esportives i culturals com per la creació de nous equipaments.

Signatura del conveni amb la Diputació de Barcelona

Xavier Trias ha assenyalat que aquest conveni és fruit de la bona entesa i col·laboració entre les dues institucions, d´objectius compartits per fer de Barcelona una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar, i per sortir de la crisi.

Com ha explicat l´alcalde, l´acord preveu que es destinin 11 milions per l´adequació del Palau Llió i del Palau Nadal, on s´ubicarà el nou Museu Cultures del Món que s´afegirà a la vitalitat del barri de la Ribera, al voltant del Museu Picasso i del nou Born Centre Cultural; i la remodelació de la Casa Vila Joana i a la nova museografia del Museu Verdaguer. L´alcalde ha explicat també que 12 milions aniran destinats al Castell de Montjuïc, un dels béns patrimonials més importants de la ciutat -és un Bé Cultural d´Interès Nacional, BCIN- que necessita una gran inversió per garantir-ne la seva conservació. ?Aquestes inversions ens calen per tal de promoure´n la seva vocació d´equipament de caire cultural obert a tota la ciutadania i serviran per consolidar la muntanya de Montjuïc com una muntanya cultural, de lleure i de l´esport?, ha dit Trias.

Trias ha afegit que 2 milions més aniran destinats al nou Museu Marítim, a les Drassanes, i al Dipòsit Rei Martí. I, finalment, 5 milions a l´adequació de l´Anella Olímpica.

L´alcalde ha afirmat que aquest conveni ?és fruit de la bona entesa i col·laboració entre les dues institucions?. Trias ha destacat que Barcelona, com a capital de Catalunya, està al servei de tots els pobles i ciutats de Catalunya, exercint la capitalitat sense dificultar el desenvolupament dels altres municipis?; i ha afegit ?qui ens traurà de la crisi serà la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana i per això cal seguir fent les inversions necessàries?.

Finalment, l´alcalde ha agraït al president de la Diputació per la bona entesa entre ambdues institucions i ha afirmat ?aquest conveni ens satisfà i és una prova més de que estem apostant per la cultura i l´esport, que són un element creació de riquesa i un instrument imprescindible per al nostre progrés social?.Compartiu aquest contingut