Barcelona i San José col·laboraran en l´àmbit de les Smart Cities, autosuficiència energètica, desenvolupament empresarial i internacionalització : Servei de Premsa

Barcelona i San José col·laboraran en l´àmbit de les Smart Cities, autosuficiència energètica, desenvolupament empresarial i internacionalització

14/05/2013

L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat del Tinent d´Alcalde d´Habitat Urbà, Antoni Vives, s´ha reunit amb l´Alcalde de San José, Charles R. Reed, en el que ha estat una trobada per iniciar projectes de col·laboració bilateral en el desenvolupament econòmic i social de les seves dues comunitats a través de les Smart Cities. En la que ha estat la darrera cita de la primera jornada del viatge institucional de cinc dies als Estats Units d´Amèrica (EUA) per promoure Barcelona com a capital global econòmica de promoció econòmica i captacions de noves inversions per a la capital catalana i la seva Àrea Metropolitana, Xavier Trias i ´Chuck´ Reed han parlat d´establir col·laboracions en l´àmbit de les Smart Cities, autosuficiència energètica, desenvolupament empresarial i internacionalització.

L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat del Tinent d´Alcalde d´Habitat Urbà, Antoni Vives, s´ha reunit amb l´Alcalde de San José, Charles R. Reed

L´alcalde de San José va introduir el projecte Green Vision amb la voluntat d´aconseguir que la ciutat californiana esdevingui el centre mundial de la tecnologia neta. El projecte pretén que el 100% de l´energia elèctrica que rep la ciutat sigui de fonts netes i així crear 25.000 llocs de treball. Xavier Trias ha transmès al seu homòleg la seva admiració per l?esforç que San José, la ciutat més gran de Silicon Valley, està fent per convertir-se en un referent mundial en economia verda. Trias ha explicat a Reed que Barcelona està treballant de manera ambiciosa per esdevenir una ciutat intel·ligent, i que ho fa amb col·laboració també d´empreses de Silicon Valley, com per exemple Cisco, que la delegació barcelonina ha visitat al matí. Finalment, l´alcalde ha convidat Charles R. Reed, a visitar Barcelona i participar en l´Smart City Congress que se celebrarà el proper mes de novembre.

Just abans de l´entrevista amb l´Alcalde Reed, Xavier Trias i Antoni Vives s´han reunit amb Brian Acton i Jan Koum, fundadors de l´empresa WhatsApp, el servei de missatgeria instantània més popular a l´Estat espanyol, i un dels primers de tot el món, i que té la seva seu en un carrer molt poc transitat del municipi de Mountain View, a tocar de San José, en ple Silicon Valley, al nord de Califòrnia. Els dos responsables d´aquest empresa han acollit la delegació de l´Ajuntament de Barcelona de manera excepcional, ja que no són gens propensos a les entrevistes, reunions o encontres institucionals. Acton i Koum han exposats a l´Alcalde Trias i Antoni Vives els reptes tecnològics i empresarials que encaren pròximament els responsables d´una iniciativa que ha revolucionat el món dels missatges instantanis a través del telèfon mòbil. Trias ha convidat els dos responsables de Whatsapp a viatjar i conèixer Barcelona, i ha ofert la capital catalana per impulsar programes pilot en els quals estan treballant.

Xavier Trias s´ha reunit amb Brian Acton i Jan Koum, fundadors de l´empresa WhatsApp

WhatsApp es una aplicació de missatgeria per Internet. WhatsApp processa més de 20.000 milions de missatges cada dia. El 98% dels smartphones de l´Estat espanyol té instal·lat aquest servei de missatgeria instantània.

Agenda de l´Alcalde de Barcelona i delegació del dimecres, 15 de maig de 2013

Washington

23.45 hores (17:45 hora EUA)
L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es reuneix amb Rachel Kyte, vicepresidenta del Banc Mundial, responsable de Desenvolupament sostenible, i Sanjay Pradhan, vicepresident de l´Institut del Banc Mundial.
Lloc: 1818 H Street NW
Washington DC 20433

San Francisco

09:45 hores (18:45 hora EUA)
La tinent d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, a la presentació del BCN|Open Challenge al San Francisco Summit on Service Innovation.
Lloc: Fort Mason
San FranciscoCompartiu aquest contingut