CISCO instal·la a Ca l´Alier el seu Centre d´Innovació : Servei de Premsa

CISCO instal·la a Ca l´Alier el seu Centre d´Innovació

14/05/2013

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat del Tinent d´Alcalde d´Habitat Urbà, Antoni Vives, ha mantingut avui una reunió d´alt nivell amb els màxims responsables de CISCO, encapçalats pel seu vicepresident executiu i responsable d´internacionalització, Wim Elfring, i ha fet una visita a les instal·lacions de la companyia a San José, al cor de Silicon Valley, Califòrnia. La visita ha servit per reforçar la col·laboració iniciada fa dos anys entre les parts i ultimar els detalls de la instal·lació a Barcelona de la multinacional, anunciada pel seu màxim dirigent John Chambers el passat l´1 de març de 2012 al considerar la ciutat com un referent mundial en l´àmbit de les smart cities.

Xavier Trias es reuneix amb els representants de Cisco a San José (Califòrnia)

Durant la trobada s´ha anunciat que CISCO instal·larà a l´edifici de Ca l´Alier, al districte 22@, el CISCO Innovation Center, amb una inversió de entre 4 i 5 milions d´euros. Aquesta operació permetrà consolidar l´aposta de Barcelona per les smart cities i l´economia urbana i a la vegada rehabilitar un edifici que és patrimoni industrial de la ciutat. Així mateix la trobada també ha servit per anunciar la propera celebració del “Fòrum Mundial Internet de les Coses” que tindrà lloc a Barcelona entre els dies 29 al 31 d´octubre de 2013.

L´alcalde, Xavier Trias, ha assegurat que “amb aquest acord, Barcelona i CISCO continuen reforçant la seva aliança per convertir la ciutat en un model global de referència de les ciutats intel·ligents al servei del benestar i la qualitat de vida de les persones que hi viuen. CISCO i Barcelona comparteixen l´aposta per la creativitat, la innovació, la cultura, el coneixement i el talent. L´aposta que han fet per Barcelona, la seva implicació en l´impuls de la City Protocol Society o la celebració del proper Forum Internet of Everyhing a l´octubre a casa nostra, ens demostra que anem en la bona direcció i que és encertada l´aposta que hem fet per sectors estratègic com la mobilitat, les smart cities o el vehicle elèctric.

Antoni Vives ha destacat la importància de l´aposta de Cisco per Barcelona, on ha decidit instal·lar una de les seves seus de recerca i desenvolupament dels projectes sobre eficiència en la gestió de ciutats; i no només vol ser un centre d´operacions de Cisco, sinó que serà també un centre de desenvolupament i creixement d´empreses de base tecnològica; i ho faran a l´antiga fàbrica de Ca l´Alier, al Poblenou, on del so dels telers de començaments del segle passat, passarem al silenci de les noves tecnologies”.

Barcelona acollirà a l´octubre el “Fòrum Mundial Internet de les Coses”

Així mateix la trobada també ha servit per anunciar la propera celebració del “Fòrum Mundial Internet de les Coses” que tindrà lloc a Barcelona entre els dies 29 al 31 d´octubre de 2013. La trobada preveu reunir entre 500 i 700 assistents de els principals companyies del món.

The Internet of Everything World Forum (Internet de les Coses) servirà per analitzar els reptes i oportunitats que ofereix aquest fenomen definit com la connexió intel·ligent de persones, processos, dades i objectes- i la seva capacitat per transformar l´economia i la societat. La connexió a Internet de cada dia més equips o objectes quotidians com ara els televisors, frigorífics o cotxes ofereix models de negoci completament nous i genera el desenvolupament de noves aplicacions.

L´objectiu de la cimera és el d´impulsar l´evolució creixent del fenomen del Internet of Everyting, un esdeveniment global on participaran líders d´opinió, directius de negoci i professionals de diferents sectors, administracions i institucions acadèmiques. La trobada ha de servir per fomentar la col·laboració i la innovació empresarial en aquest àmbit i analitzar les potencialitats de l´Internet de les Coses per millorar la vida dels ciutadans en àmbits com la salut, la educació, la innovació, el transport, la seguretat o la creació de llocs de treball.Compartiu aquest contingut