L´Alcalde Trias i l´Alcalde Villaraigosa posen en marxa un procés de col·laboració estreta entre Barcelona i Los Angeles : Servei de Premsa

L´Alcalde Trias i l´Alcalde Villaraigosa posen en marxa un procés de col·laboració estreta entre Barcelona i Los Angeles

15/05/2013

En la segona jornada del viatge pels Estats Units, l´alcalde Xavier Trias ha mantingut dimarts una trobada institucional amb l´alcalde de Los Angeles, Antonio Villaraigosa. A la reunió els dos alcaldes han signat un acord d´amistat i cooperació (2013-2016) entre les dues ciutats que fa especial incidència en els àmbits de transport, de promoció econòmica, smart cities i cultura; i s´han congratulat de l´inici d´aquesta col·laboració, que es vol estreta, per abordar temes d´interès per ambdues ciutats.

Xavier Trias i l´alcalde de Los Angeles, Antonio Villaraigosa

Los Angeles és la segona ciutat més gran dels Estats Units. La seva economia està impulsada pel comerç internacional, la indústria aeroespacial, la tecnologia, el petroli, la moda i el turisme. Els ports contigus de Los Angeles i Long Beach conjuntament representen el 5è port més actiu del món. L´alcalde de Los Angeles, Antonio Villaraigosa, que ja està a les portes d´acabar el seu mandat de vuit anys, ha advocat reformes innovadores de polítiques públiques per crear ocupació, millorar les escoles públiques i ampliar la inversió en infraestructures.

Xavier Trias s´ha mostrat confiat que la signatura d´aquest acord permetrà definir projectes concrets de cara al futur. EL document signat, de fet, exposa que les dues ciutats fomentaran la cooperació i l´intercanvi d´experiències en l´àmbit de les relacions comercials i comerç internacional, les tecnologies intel·ligents, la biotecnologia i la biomedicina, l´educació, la recerca, la cultura, el turisme, la indústria cinematogràfica i els esports.

L´Alcalde Trias ha explicat al seu homòleg californià que el motiu del viatge que encapçala és promoure ?els molts actius que Barcelona té per a empreses americanes?. ?Volem promoure iniciatives noves amb empreses americanes, de tecnològica de manera especial; i lligams amb institucions americanes essencials, com el MOMA; agències internacionals, com el World Bank; i ciutats americanes, com San Francisco, Los Angeles, San José i Nova York?, ha dit Trias.

Xavier Trias ha explicat a Villaraigosa que Barcelona és una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar, que està treballant per esdevenir una Smart City, i que ho fa en col·laboració amb empreses nord-americanes, com Cisco, a Silicon Valley. Trias també s´ha referit al City Protocol Society que està impulsant la ciutat barcelonina; a la Capital Mundial del Mòbil que ostenta Barcelona; al Congres de Mòbil i que, en aquest context, la capital catalana crearà una Free Tax Zone for Tech Entrepreneurs, per afavorir la instal·lació d´empreses a la ciutat.

Trias també ha destacat davant l´alcalde californià la importància que té a Barcelona l´esport i com contribueix aquest a reforçar la imatge de la ciutat el món. Precisament aquest dijous comença la competició dels X-Games, que en altres ocasions s´han celebrat a Los Angeles. Finalment, l´alcalde ha explicat que Barcelona està fent grans inversions en logística. ?Tenim un aeroport que està rebent número rècord de passatgers? i ha afegit que, a la trobada, els dos alcaldes han coincidit en la voluntat d´establir un vol directe entre Barcelona i LA.

Precisament en aquest àmbit, l´Alcalde Villaraigosa també ha expressat que és un objectiu de la seva ciutat aconseguir aquest “anhelat” enllaç directe Los Angeles – Barcelona per via aèria. L´Alcalde angelí, una figura política als Estats Units de dimensió nacional (va presidir la darrera convenció nacional del Partit Demòcrata) que ara acaba el seu mandat com a batlle de Los Angeles, s´ha mostrat confiat en que l´establiment d´aquest nou acord d´amistat servirà per “enfortir les aliances i els llaços entre les dues ciutats; dues ciutats que tenim molt en comú, des del punt de vista de la cultura, el coneixement, la recerca, i que som dues ciutats globals, que hem organitzat els Jocs Olímpics”. “Som dos ciutats que hem de col·laborar més, perquè som sinònim de futur”; ha dit Antonio Villaraigosa.

La trobada entre Trias i Villaraigosa s´ha produït a les instal·lacions que l´empresa multinacional catalana Grífols té a Los Angeles, tot just abans que els dos alcalde participessin en la inauguració d´una factoria de purificació d´immunoglobulines, i que s´emmarca en els plans estratègics de creixement del grup per ampliar progressivament les seves instal·lacions a Espanya i als Estats Units.Compartiu aquest contingut