Xavier Trias: ?Companyies catalanes com Grífols, que inverteixen als Estats Units, són els millors ambaixadors de Barcelona? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?Companyies catalanes com Grífols, que inverteixen als Estats Units, són els millors ambaixadors de Barcelona?

15/05/2013

L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat dimarts en la inauguració d´una nova planta de l´empresa Grífols, convidat pel seu president Víctor Grífols, i conjuntament amb l´alcalde de Los Angeles, Antonio Villaraigosa. La nova planta de la multinacional catalana Grífols està ubicada dins del complex industrial de Los Angeles i s´emmarca en els plans estratègics de creixement del grup per ampliar progressivament les seves instal·lacions a Espanya i als Estats Units.

L´alcalde assisteix a la inauguració de la nova planta de Grifols acompanyat de l´alcalde de Los Angeles, Antonio Villaraigosa

Xavier Trias ha declarat que ?companyies catalanes com Grífols que inverteixen als Estats Units són els millors ambaixadors de Barcelona i com alcalde, em sento orgullós d´assistir a aquesta cerimònia?.

L´alcalde ha destacat que ?Barcelona és una ciutat business-friendly on la taxa d´emprenedoria és de les més altes d´Europa, i on la col·laboració entre les institucions públiques i les companyies privades és forta i productiva?. I ha afegit: ?Malgrat la crisi econòmica i financera global, Barcelona està fent el millor per seguir l´exemple del senyor Víctor Grífols, creant noves oportunitats i realçant la seva presència en el món?.

Trias ha dit: ?Estem convençuts que només podem millorar l´economia quan s´inverteix en la gent?, ?és per aquest motiu que estem reinventant la nostra economia diversificada posant un nou èmfasi en els sectors estratègics de futur?. L´alcalde ha remarcat la inversió i el suport a societats público-privades en tecnologia: la Capitalitat del Mòbil, la transformació de Barcelona en la principal Smart City d´Europa, o la introducció del vehicle elèctric als nostres carrers, en són alguns exemples. També ha destacat la importància del sector alimentari i el de la logística, ?perquè ens considerem la porta europea d´entrada dels productes xinesos en el sud d´Europa i de la Mediterrània?.

L´alcalde ha destacat que ?sobretot, estem promovent la indústria de la salut, reprenent el nostre compromís amb la biomedicina, i totes aquelles activitats relacionades amb l´assistència sanitària?. Trias ha destacat que tenim instal·lacions científiques en aquest camp, com el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, hospitals i investigadors amb talent: ?Barcelona té béns sòlids en aquest camp, i Grifols és, de fet, un exemple d´això?.

Grifols és la tercera productora del món de medicaments biològics derivats del plasma. Aquesta planta de Los Angeles es destinarà a la purificació d´immunoglubines. La planta incorpora l´equipament més avançat per garantir la màxima seguretat, qualitat i eficàcia en el procés de purificació d´aquesta proteïna plasmàtica. A més, la instal·lació disposa de les últimes tecnologies per reduir l´impacte mediambiental derivat de la seva activitat, tant en l´ús de recursos hídrics com en recursos energètics.

Agenda de l´Alcalde de Barcelona i delegació del dijous, 16 de maig de 2013

Nova York

15.30 (09.30 hora EUA)
L´alcalde Xavier Trias es reuneix amb el director del MOMA, Glenn D. Lowry
Lloc: 11 W 53rd St New York, NY 10019, Estats Units

21:30 (15:30 hora EUA)
L´Alcalde Xavier Trias s´entrevista amb Michael Bloomberg, alcalde de Nova York
Lloc: City Hall (accés per l´àrea de pàrking de Broadway amb Murray Street)

01:00 (19.00 hora EUA)
L´Alcalde participa en un acte amb touroperadors
Lloc:SoHiroom.TrumpSoHo® New York, 246 SpringStreet,
New York, NY 10013 US

02:00 (20.00 hora EUA)
L´Alcalde assisteix a un sopar amb comunitat catalana
Lloc: Eurostars Hotel Wall Street Hotel 129 Front Street
New York, NY 10005

20:00 (14:00 hora EUA)
Sònia Recasens es reuneix amb New York City Economic Development Corporation
Lloc: 110 William Street, New York, NY 10038, conference room 6ACompartiu aquest contingut