L´Ajuntament inicia la campanya de neteja de franges forestals de Barcelona en col·laboració amb el CIRE : Servei de Premsa

L´Ajuntament inicia la campanya de neteja de franges forestals de Barcelona en col·laboració amb el CIRE

16/05/2013

L´Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Centre d´Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) de la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya, ha iniciat aquesta setmana les tasques de neteja de les franges forestals de Barcelona. Es preveu actuar sobre prop de 120 hectàrees de les zones colindants de la ciutat amb la serra de Collserola i als districtes de les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta- Guinardó, i Nou Barris, i a la zona de Montjuïc, a Sants-Montjuïc.

Aquestes tasques de conservació, millora i protecció de l´entorn natural del municipi de Barcelona es desenvoluparan fins al mes d´agost, actuant amb un total d´entre 12 i 20 treballadors que es distribuiran per tres àrees: la zona perimetral exterior de Ciutat Meridiana, la de Sant Genis i la de Can Caralleu. Els treballadors són interns penitenciaris en règim semiobert que participen dels programes de reinserció del CIRE, i que treballaran coordinats per personal d´Espais Verds al càrrec del manteniment dels Parcs i Jardins de la ciutat. Els equips realitzaran tasques de desbrossament i sega de la vegetació herbàcia crescuda en zones de l´entorn natural de Barcelona, esporgada i aclariment d´arbustos, arrabassament d´arbrat i poda de formació, d´aixecament de capçada o de realç, de neteja o de sanejament, de seguretat, d´aclarida, de reducció de capçada, de brocada o de reformació. A més, es realitzarà la trituració de restes vegetals, i la recollida, acopi, transport i eliminació de tots aquells materials impropis a la naturalesa del terreny, tals com runes, mobles, metalls, pneumàtics, plàstics o qualsevol altre residu.

Les colles treballaran de dilluns a divendres en horari de 8h a 14h i de 15h a 17 hores, amb vehicles, desbrossadores, cabestrant manual i altres eines necessàries per l´execució de les tasques encomanades.

El treballs s´han coordinat amb els districtes i amb el Consorci de Collserola per tal d´identificar, definir i determinar totes les zones a actuar.

Enguany és el novè any que l´Ajuntament de Barcelona realitza aquesta campanya de neteja forestal a les zones forestals de la ciutat i el vuitè any consecutiu que s´organitzen aquests treballs en col·laboració amb el CIRE. Pel que fa a les brigades forestals del CIRE, ja fa més de deu anys que aquesta empresa pública forma, ocupa i insereix interns en règim semiobert en l´àmbit de la prevenció d´incendis a Catalunya amb l´objecte de multiplicar les possibilitats de reinserció del col·lectiu.Compartiu aquest contingut