Xavier Trias i Michael Bloomberg intercanvien opinions sobre gestió municipal i comparteixen que la prioritat d´un ajuntament és atendre i servir les persones : Servei de Premsa

Xavier Trias i Michael Bloomberg intercanvien opinions sobre gestió municipal i comparteixen que la prioritat d´un ajuntament és atendre i servir les persones

17/05/2013

L´alcalde Trias s´ha reunit a Nova York amb el seu alcalde, Michael Bloomberg, amb qui ha tractat de diversos temes d´interès per ambdues ciutats, com el model de ciutat, el medi ambient, l´educació, la salut, la cultura o el desenvolupament econòmic. Amb l´Alcalde Trias han participat en la reunió els Tinents d´Alcalde Sònia Recasens i Antoni Vives, el director de Relacions Internacionals de l´Ajuntament, Joaquim Llimona; el President de Barcelona Global, i el cònsol d´Espanya a Nova York, Juan Ramon Martínez Salazar.

L´alcalde Trias es reuneix amb l´alcalde de Nova York, Michael Bloomberg

Bloomberg ha rebut la delegació barcelonina a la sala ´Bullpenn´, la sala de govern de l´Ajuntament de Nova York, el saló principal de l´edifici, tot diàfan, sense columnes, i on l´alcalde seu en una taula central, envoltat de les taules dels seus tinents d´alcalde i regidors principals, i alhora tots envoltats per una quarantena d´assessors, en un clar exercici de transparència, obertura i treball en equip, que ha impressionat l´Alcalde Trias.

L´any 2002 Michael Bloomberg va ser escollit alcalde de Nova York, la ciutat més poblada dels Estats Units i un dels principals centres econòmics i financers del món. Una de les prioritats del govern Bloomberg és la millora de l´educació com a factor d´integració social. Bloomberg ha defensat a nivell mundial el paper que juguen les ciutats a favor de la sostenibilitat. Nova York presideix la xarxa de grans ciutats en favor de la reducció de CO2, anomenada C40, de la que Barcelona n´és membre.

Trias ha exposat a Bloomberg els motius del viatge, promoure Barcelona com a capital global econòmica de promoció econòmica i captacions de noves inversions per a la capital catalana i la seva Àrea Metropolitana, i li ha explicat que Barcelona és una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació, i benestar. Una ciutat solvent, que no fa dèficit, amb una economia diversificada, que està fent inversions importants en sectors econòmics estratègics.

Al terme de la reunió, l´alcalde Trias ha explicat als periodistes que amb Bloomberg han intercanviat punts de vista sobre diferents i molt diverses qüestions sobre gestió municipal: “ells tenen una manera de treballar molt diferent de la nostra, sense dubte, però tots dos hem compartit i coincidim en que la prioritat d´un Ajuntament és atendre i donar servei a les persones; tot el que fem té com a finalitat última millorar la vida de la gent”. Els dos alcalde també han coincidit, ha assegurat Trias, en que són les ciutats els motors econòmics dels seus país, i que seran les ciutats el motors de la recuperació econòmica i de la superació de la crisi a Europa.

Trias ha convidat Bloomberg a visitar Barcelona, i l´alcalde de Nova York, que acaba el seu mandat en els pròxims mesos, ha acceptat la invitació, però per quan un cop abandoni el càrrec, i tot recordant que havia viatjat a la capital catalana feia 20 anys.

Visita al Museum of Modern Art (MoMA)

L´alcalde Trias ha començat la jornada a Nova York reunint-se amb Glenn D. Lowry, director del Museum of Modern Art (MoMA), que acull una de les col·leccions d´art modern més importants del món. El MoMA, que va obrir les seves portes al públic el 7 de novembre de 1929, va ser fundat pels filantrops nord-americans Lillie P. Bliss, Mary Quinn Sullivan i Abby Aldrich Rockefeller, i acull una gran col·lecció pintura i escultura, arquitectura i disseny, dibuix, fotografia i arts visuals; que ofereix una visió general de l´art modern i contemporani. L´objectiu de la reunió, que ha tingut lloc a la seu principal del museu al bell mig de Manhattan, era enfortir els lligams amb aquest important museu i projectar iniciatives conjuntes.

El MoMA és patró de la Fundació Mies Van der Rohe, creada el 1983 per l´Ajuntament de Barcelona, amb l´objectiu inicial de portar a terme la reconstrucció del Pavelló Alemany, dissenyat per Ludwig Mies van der Rohe (1886-1969) per a l´Exposició Internacional de Barcelona de 1929; i per impulsar el debat, la difusió i la sensibilització sobre temes d´arquitectura i urbanisme contemporanis. La fundació també organitza, juntament amb la Comissió Europea, del Premi d´Arquitectura Contemporània de la Unió Europea ? Premi Mies van der Rohe, un dels guardons més prestigiosos d´arquitectura a Europa. L´Alcalde Trias ha expressat la voluntat de que el MoMA i la ciutat de Barcelona col·laborin per promoure i desenvolupar iniciatives conjuntes.

Treball conjunt amb Barcelona Global

La delegació de la ciutat de Barcelona que encapçala l´Alcalde Trias i que ha visitat les ciutats de San Francisco, San José, Los Angeles i Washington ha arribat en els seus dos darrers dies a Nova York per promocionar la capital catalana també de la ma de l´associació Barcelona Global en una aliança estratègica que vol atraure talent i inversions per generar economia i afavorir la creació de llocs de treball. Així, Trias i la Tinent d´Alcalde Sònia Recasens han participat en un dinar de treball que Barcelona Global ha mantingut amb els màxims representants de Partnership for New York City, una organització homòloga a la barcelonina que es va crear l´any 2002 i que té com a missió la millora de l´economia dels cinc comtats de Nova York i el reforç del posicionament de la ciutat com a centre mundial del comerç, la cultura i la innovació; i que conformen una llarga llista d´executius de les principals empreses i corporacions que operen a la ciutat. Barcelona Global i el Partnership for New York City han signat un acord de col·laboració mútua, amb l´objectiu, segons ha assenyalat el president de Barcelona Global, Emilio Cuatrecasas, per “intercanviar programes i aprofitar algunes manera de treballar i encarar els reptes que tenen les dues ciutats, amb diferències també destacades, com el fet que l´associació de Nova York promou la ciutat centrant-se en aspectes vinculats a l´alta tecnologia i la innovació, i nosaltres a Barcelona estem més orientats a generar economia i crear llocs de treball”. L´Alcalde Trias ha aprofitat aquest auditori per promocionar Barcelona en clau econòmica, amb l´estratègia del Barcelona Growth, i reforçant el seu atractiu com a ciutats creativa i generadora de riquesa.

Ja a la tarda, i després de l´entrevista amb l´Alcalde Bloomberg, Xavier Trias ha presidit una trobada organitzada per l´Ajuntament i Turisme de Barcelona en que principalment s´ha promocionat la capital catalana, una de les destinacions turístiques preferides pels americans, com a destinació de turisme de convencions i congressos de primer nivell davant dels principals touroperadors de Nova York. A la reunió han participat també Sònia Recasens, el director general de Turisme de Barcelona, Pere Duran, i el director general de Fira de Barcelona, Agustín Cordón.

La intensa jornada de dijous a Nova York, Xavier Trias l´ha finalitzat amb una trobada amb la colònia de catalans i catalanes que viuen i treballen a Nova York, organitzada pel Catalan Institute of America a Nova York, i que ha comptat també amb alguns dels “ambaixadors” de Barcelona Global. A tots, l´Alcalde ha demanat que ajudin la ciutat de Barcelona a traslladar a Nova York “la imatge de que la capital catalana és una ciutat que sap fer bé les coses, que enmig d´una greu crisi econòmica està fent una gestió econòmica reconeguda i valorada molt positivament al món?.Compartiu aquest contingut