L´Ajuntament insta la concessionària al compliment immediat o la resolució del contracte del vaixell-hotel del Fòrum : Servei de Premsa

L´Ajuntament insta la concessionària al compliment immediat o la resolució del contracte del vaixell-hotel del Fòrum

28/06/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha anunciat en el plenari d´aquest divendres que l´Ajuntament ha iniciat els tràmits jurídics pertinents per a instar l´empresa concessionària de la instal·lació d´un vaixell-hotel en el Port Esportiu ?Port Fòrum Sant Adrià? al compliment immediat del contracte o, en cas que no el faci efectiu, a la seva rescissió.

La decisió arriba després que la concessionària del projecte, KUNTOUTUSYHTUMÄ, hagi incomplert amb l´obligació de portar a terme les obres necessàries per a l´adequació del port a les característiques del vaixell. Degut a aquest fet, unit al venciment del termini establert per a instal·lar l´embarcació i al relatiu impagament del cànon establert per l´any 2013, l´Ajuntament instarà l´empresa al compliment immediat del contracte i, en cas que no el faci efectiu, es procedirà a rescindir-lo. Segons Recasens, hi ha hagut ?un fet determinant que ha fet que el Govern municipal canviï de posició, i és la caducitat de la llicència administrativa per fer les obres al port per l´amarratge del vaixell?.

La tinenta d´alcalde ho ha explicat durant el debat d´una proposició del PP referent a l´àmbit turístic que s´ha aprovat amb el vot a favor de CiU, les abstencions del PSC i UpB i el vot contrari d´ICV-EUiA. La iniciativa consta de tres punts: el primer insta el Govern municipal a demanar a la Generalitat el pagament immediat de l´impost turístic corresponent al 2012 i el primer trimestre de 2013; el segon demana que es presenti a la propera Comissió d´Economia l´informe sobre la implantació de la zona turística a Barcelona, i el tercer es refereix a la rescissió del contracte referent al vaixell-hotel del port del Fòrum.

Aquest acord es va signar el 20 de març de 2006, fa dos mandats, i preveia instal·lar el vaixell en un termini màxim de 24 mesos des de la formulació del contracte i per un termini de 30 anys. El 3 d´abril de 2007, i a petició del contractista, es va prorrogar el termini per a la posada en funcionament i es va fixar com a data límit el 20 de març de 2009. De l´any 2009 a 2011 l´empresa concessionària va abonar a l´Ajuntament el cànon establert sense que el vaixell hagués arribat, si bé aquest 2013 el pagament només consta fins el febrer.





Paraules clau