Trias: ?El meu compromís és atendre a totes les persones, especialment les més vulnerables? : Servei de Premsa

Trias: ?El meu compromís és atendre a totes les persones, especialment les més vulnerables?

28/06/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

En la sessió de control del Plenari del Consell Municipal, l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha donat resposta als següents precs i preguntes dels grups municipals.

Prec del grup del PSC per l´anul·lació del conveni cultural entre Barcelona i Budapest. L´alcalde ha respost que el conveni? no s´anul·larà i es complirà? i ha afegit que els convenis es firmen entre ciutats i no entre alcaldes. Trias ha recordat que aquest conveni de cooperació cultural entre la capital hongaresa i Barcelona s´emmarca en el Protocol d´Amistat i Cooperació entre ambdues ciutats, que va signar l´any 2007 l´alcalde Hereu. Per a l´alcalde ?és bo que hi hagi col·laboració entre les dues ciutats?, ha demanat deixar de banda sectarismes i ha lamentat que el PSC menyspreï l´acord pel qual es pretén desenvolupar un espai de memòria històrica comuna, amb la construcció d´un parc infantil històric dedicat a Jaume I i a Violant d´Hongria.

Prec del grup d´ICV-EUiA per deixar sense efecte la data d´execució de desallotjament de l´assentament del carrer Puigcerdà. L´alcalde ha dit que no pot impedir el compliment d´una decisió judicial, però ha deixat clar el seu compromís ferm de treballar, conjuntament amb la Creu Roja, per atendre totes les persones, especialment aquelles més vulnerables. Ha expressat l´aposta per trobar solucions d´allotjament i incorporació al món laboral i ha anunciat que el proper 9 de juliol es reunirà amb la plataforma de suport. ?La meva obligació és posar totes les eines que tenim a l´abast per atendre i acollir a tothom. Ho farem millor que al carrer Badajoz?, ha dit l´alcalde, que ha demanat al grup que ha formulat el prec que no practiqui la demagògia. ?Estem arreglant situacions enquistades?, ha dit.

Prec del grup d´UpB per realitzar un estudi dels incompliments pressupostaris de l´Estat amb Barcelona. L´alcalde ha afirmat que donarà suport al prec perquè és bo conèixer l´impacte dels incompliments de l´estat amb la ciutat de Barcelona, ?és bo saber-ho amb la Generalitat i també amb l´Estat?. Trias ha dit que ho farà ?de manera constructiva, sense barallar-me perquè el que vull es trobar solucions per a Barcelona?. L´alcalde ha criticat la reducció de les aportacions per part de l´estat previstes per a la ciutat, especialment dràstiques en temes de cultura i transport. ?No entenc aquest tracte que rebem amb excuses incompressibles?, ha dit afegint que cal trobar solució a la situació històrica de maltractament que pateix la Generalitat, i que repercuteix a l´Ajuntament . L´alcalde ha demanat també millorar el finançament de la ciutat, tal i com preveu la Carta Municipal, i ha insistit en què Barcelona ha de poder participar de la riquesa que genera.

Pregunta del grup del PP sobre el compliment dels acords adoptats en les Comissions i el Plenari. L´alcalde ha fet una defensa de les regles del joc democràtic i ha assegurat davant el Plenari que ?farem l´impossible per complir tot allò que s´aprova d´una forma majoritària?. Xavier Trias ha recordat que és legítim que el Govern i l´oposició no pensin el mateix ni ho vegin tot de la mateixa manera i s´ha compromès a fer tot el possible per complir els acords que es prenen.

Declaracions Institucionals

Reconeixement permanent a les víctimes del terrorisme i suport a les seves famílies. La Declaració Institucional recorda el compromís de Barcelona amb la defensa de la llibertat i de la vida de les persones, i en contra de tota forma de violència i intimidació. També s´expressa el recolzament a les accions individuals i col·lectives de suport a les famílies afectades pels atemptats terroristes.

Impuls de les inversions en projectes ferroviaris. El Plenari del Consell Municipal considera que la construcció de material ferroviari, essent com és un sector estratègic del país, requereix fer totes les iniciatives possibles per garantir la continuïtat de l´activitat i l´ocupació d´Alstom Transport a Catalunya, impulsant des de les diferents administracions implicades les inversions en projectes ferroviaris, que garanteixen una mobilitat sostenible i afavoreixen la cohesió social.

Comissió no permanent d´estudi del deute de la Generalitat

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat la creació d´una comissió no permanent d´estudi del deute de la Generalitat amb l´Ajuntament de Barcelona. La proposició, presentada pel grup municipal del PSC i aprovada amb els vots a favor de la resta de grups de l´oposició i l´abstenció del Govern, preveu la creació d´aquesta comissió per fer un seguiment del deute, elaborar un calendari pel retorn del mateix, fer un seguiment dels convenis, acords i contractes-programa entre les dues administracions i determinar la despesa supletòria que assumeix la ciutat, entre altres.





Paraules clau