L´alcalde Trias destaca el paper del comerç com un sector estratègic per a la recuperació econòmica i compromet complicitat i treball conjunt : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca el paper del comerç com un sector estratègic per a la recuperació econòmica i compromet complicitat i treball conjunt

03/07/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit el Sopar Anual de la Fundació Barcelona Comerç. A l´acte hi han assistit, entre d´altres regidors, Sònia Recasens, tinent d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació; Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats; Joan Puigdollers, regidor de Sarrià-Sant Gervasi; Mercè Homs, regidora de Ciutat Vella; i Vicenç Gasca, president de la Fundació Barcelona Comerç.

En el transcurs del sopar s´ha lliurat el Premi Fundació, en la seva 9a edició, que es destina a destacar una persona o entitat per la rellevància de la seva contribució al desenvolupament o a la consolidació del comerç urbà, i que enguany ha recaigut en Maria Segarra, directora del Departament de Competitivitat i Formació de la Cambra de Comerç de Barcelona, per la seva tasca continuada en favor del comerç de la ciutat i del seu model comercial. En l´acte d´aquesta nit també s´ha homenatjat Albert González, qui va ser el Director de Comerç i consum de l´Ajuntament de Barcelona, a qui Trias ha definit com ?un treballador incansable que va ajudar més que ningú al comerç i la dinamització comercial de la ciutat; gràcies en gran part als esforços de l´Albert González, avui Barcelona gaudeix d´un teixit comercial de referència mundial?.

L´alcalde ha afirmat que el teixit comercial de la ciutat és ?molt professionalitzat, d´alt valor afegit i un motor per a la reactivació de la nostra economia? i ha destacat el paper del comerç de proximitat, ?que ha ajudat a desenvolupar els barris i és una part essencial de la nostra marca com a ciutat?. Tal i com ha afirmat ?el comerç, i sobretot el comerç de proximitat, és un sector clau per a la recuperació econòmica de la nostra ciutat, i cal que treballem tots junts, administració i sector, des de la complicitat. No prendrem cap decisió sense la seva complicitat”.

Trias ha explicat que l´Ajuntament treballa perquè ?el comerç de proximitat sigui de referència per als barcelonins? i perquè ?el comerç segueixi sent un sector estratègic per la recuperació econòmica? i ha recordat que el mes passat es va presentar el Pla d´Impuls i Suport al Comerç a Barcelona, que defensa els interessos del comerç, els protegeix i aborda els seus reptes des d´una visió transversal i integradora.

A parer de Trias, Barcelona té uns actius i unes fortaleses molt consolidades ?una economia diversificada, una marca de prestigi mundial, una capacitat extraordinària per atreure i retenir talent, un ajuntament amb els comptes equilibrats i amb capacitat d´inversio de 350 milions d´euros aquest 2013, i un comerç de qualitat?, i ha assenyalat que, per sortir de la crisi, ?Barcelona ha d´exercir el seu lideratge com a capital de Catalunya, teixint complicitats i treballant plegats per minimitzar els efectes devastadors que està tenint aquesta crisi econòmica?.





Paraules clau