Trias: ?Tenim un model de ciutat basat en les persones i obert a la participació de tothom? : Servei de Premsa

Trias: ?Tenim un model de ciutat basat en les persones i obert a la participació de tothom?

08/07/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Consell de Ciutat, màxim òrgan de participació de Barcelona, ha fet avui per primer cop una presentació sobre l´estat de la ciutat, en una sessió que ha presidit l´alcalde. ?El que dieu és escoltat pel Govern i per l´oposició. Sou escoltats per la vostra representativitat i per la qualitat dels vostres dictàmens o declaracions?, ha dit Xavier Trias, que ha deixat clar que ?Barcelona és una ciutat amb unes potencialitats úniques, amb un projecte de futur amb un horitzó a curt, mitjà i llarg termini?. L´alcalde ha reiterat davant el Consell de Ciutat l´aposta per no abandonar els eixos que han definit els dos primers anys de Govern: atendre bé a les persones, especialment les que pateixen més dificultats, garantir que la ciutat funcioni amb uns serveis de qualitat i promoure una ciutat competitiva, afavorint la reactivació econòmica i la creació d´ocupació.

En aquest sentit, l´alcalde ha posat en valor, entre altres, l´increment del 15,5% del pressupost en polítiques socials, el reforç del servei del servei d´atenció domiciliària, els nous equipaments d´atenció a les persones més vulnerables, l´impuls del parc públic d´habitatge de lloguer assequible i la col·laboració amb el Tercer Sector. Xavier Trias també ha instat a no afluixar per garantir una serveis de qualitat i excel·lents en matèries sensibles com la seguretat, la neteja, la mobilitat i la regeneració urbana, i ha destacat la reducció del 8,9% dels fets delictius, el pla de millora del servei de neteja, la implantació de la nova xarxa de bus, l´impuls de la bicicleta i la forta inversió en el manteniment de la ciutat, així com l´aposta per projectes de gran calat com la reforma de la plaça de les Glòries.

?Hem de promoure una ciutat competitiva i generadora d´oportunitats, amb la cultura, el coneixement, la creativitat i la innovació com a motors de cohesió social, però també de capitalitat i de creació de riquesa?, ha manifestat. Xavier Trias volgut fer un bon balanç en l´equador del mandat, però també ha realitzat una crida a seguir treballant de forma col·lectiva. ?Tenim un model de ciutat basat en les persones i obert a la participació de tothom?, ha dit l´alcalde, que ha deixat clar que entén el Govern de la ciutat com una projecte compartit, on és indispensable la col·laboració de la iniciativa privada, el tercer sector i el conjunt d´entitats i associacions de la ciutat.

El Consell de Ciutat també ha sotmès a consideració i votació dels membres del Plenari el dictamen ?Teixit associatiu i abordatge de la crisi?. Aquest debat ha comptat amb la participació de la tinenta d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos.





Paraules clau